Ασιατική κουζίνα στην Lidl Food Academy  - Κεντρική Εικόνα

Ασιατική κουζίνα στην Lidl Food Academy

Εξωτικές μυρωδιές μονοπώλησαν στους χώρους της Lidl Food Academy στην Στασικράτους πριν από λίγες μέρες. Η ασιατική κουζίνα στα καλύτερά της από την ομάδα της Lidl και τους μαθητές της. 

Ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος μύησε τους τυχερούς που παρευρέθηκαν στην ακαδημία της Lidl στις ασιατικές συνταγές και γεύσεις. Παρουσιάζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ασιατικής κουζίνας, η βόλτα στις γεύσεις πέρασε απ’ την Ινδία στο Πακιστάν, κι απ’ το Βιετνάμ στην Κίνα και την Ιαπωνία.

«Πρόκειται για μια κουζίνα ιδιαίτερα νόστιμη και υγιεινή, πλούσια σε λαχανικά, πολλά και φρέσκα αρωματικά, χωρίς ιδιαίτερα λιπαρά. Συνδυάζει τις πρωτεΐνες των κρεατικών με τις φυτικές ίνες των λαχανικών και το άμυλο του ρυζιού ή των νουντλς, που σχεδόν πάντα συνοδεύουν τα φαγητά, προσφέροντας την απαιτούμενη διατροφική ισορροπία στον ανθρώπινο οργανισμό», εξήγησε στους παρευρισκομένους ο σεφ επεξηγώντας πως η κουζίνα της κάθε περιοχής έχει τα δικά της χαρακτηριστικά που εξαρτώνται από τα ιδιαίτερα υλικά, αλλά και τις επιρροές που δέχτηκαν στο πέρασμα των αιώνων.

Το μενού συμπεριλάμβανε Ινδικά πατατοπιτάκια (Samosas) με τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο, Γκιόζα με γαρίδες, Κοτόπουλο Τσόου Μέιν, Βιετναμέζικο χοιρινό σε φύλλα μαρούλι και γλυκιά σάλτσα τσίλι, Γλυκιά πουτίγκα καρότου (Carrot Kheer) και Μπανάνες (Κάτσου).

*Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή των πιάτων είναι από τις υπεραγορές Lidl.