Επιτέλους η αγαπημένη εποχή όλων έφτασε... το καλοκαίρι. Ονειρεμένοι από τον ήλιο και τη θάλασσα όμως συνήθως παραμελούμε τη διατροφή μας καταφεύγοντας σε υψηλής ενέργειας σνακ. Ως αποτέλεσμα, καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια από ότι θα έπρεπε, αυξάνοντας το σωματικό μας βάρος.

Στην παραλία, σημαντική είναι η ενυδάτωση και η κατανάλωση τροφών που προσδίδουν κορεσμό και ενέργεια. Κάποιες ιδανικές λύσεις είναι οι εξής:

Υγιεινά ροφήματα για ενυδάτωση

Ποια είναι τα καλύτερα αλείμματα για μία φέτα ψωμί; Μαρμελάδα ή ταχίνι; Πραλίνα ή φιστικοβούτυρο; Όπως αποκαλύπτεται σε μελέτη στο Journal of Academy of Nutrition and Dietetics, οι άνθρωποι υποτιμούν την ποσότητα του αλείμματος που χρησιμοποιούν κατά 43%. «Η συνιστώμενη ποσότητα μερίδας είναι τα 7 γρ., όσο δηλαδή 1 κουταλάκι του γλυκού» εξηγεί η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου.

Μαρμελάδα φράουλα

100 θερμίδες Λιπαρά/κορεσμένα λιπαρά: 0/0 γρ. Νάτριο: 0 mg Υδατάνθρακες: 26 γρ. Φυτικές ίνες: 4 γρ. Σάκχαρα: 18 γρ.  Πρωτεΐνη: 0 γρ.

Σου έχω ευχάριστα νέα! Το Prison Break επιστρέφει! Μόνο στο άκουσμα του, το σενάριο κουβέρτα ποπ κορν και σειρά που τέλος δεν έχει, αρχίζει να παίρνει άγριες διαστάσεις στο μυαλό σου.
 

Η ταινία που βλέπω, πόσες θερμίδες θα έχει άραγε;