Πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Ο απογαλακτισμός ενός βρέφους αν και αποτελεί μια συναρπαστική διαδικασία, κάποιες στιγμες μπορεί να αποβεί τρομακτική. Ειδικά η ανησυχία για τις τροφικές αλλεργίες μπορεί να είναι πραγματικά στρεσογόνα για ορισμένους γονείς.

Μερικές σκέψεις τρομάζουν: “Πώς θα ξέρω εάν το μωρό μου θα είναι αλλεργικό στα τρόφιμα;” “θα μπορούσε να είναι απειλητική για τη ζωή του μωρού μου η αλλεργική αντίδραση;” Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των μωρών θα είναι απολύτως εντάξει! Η τροφική αλλεργία - αν και είναι γνωστή σε πολλούς - είναι εξαιρετικά σπάνια.

Θρεπτικοί, υγιεινοί είτε ψημένοι είτε ωμοί. Εμείς βέβαια τους προτιμάμε ανάλατους και ωμούς. Οι ξηροί καρποί είναι εύκολη επιλογή ενδιάμεσου, νόστιμοι στις σαλάτες και σε άλλα φαγητά λόγω μεγάλης ποικιλίας.

Αμύγδαλα

Έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα βιταμίνης Ε, σε σχέση με  ξηρούς καρπούς, 30 γραμμάρια περιέχουν 37% βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη με σημαντικό ρόλο στην προστασία των κυττάρων και σημαντική δράση κατά των ελεύθερων ριζών.

Newsfeed