Το αυγό είναι απο τα πιο δημοφιλή συστατικά στον κόσμο.

Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξεις πρωινό στο σπίτι από το οποίο να λείπουν τα αυγά, σε οποιαδήποτε εκδοχή τους. Τα αυγά είναι πραγματικά θαυμάσια τροφή. Χορταστικά, πρωτεϊνούχα, γεμάτα βιταμίνη Β12 μεταξύ άλλων και τόσο, μα τόσο ευέλικτα. Μπορείς να τα κάνεις όπως τραβάει η ψυχή σου. Τηγανητά, βραστά, ποσέ, μελάτα, scrambled, ομελέτα! Πώς τα προτιμάς; Πριν απαντήσεις, δοκίμασε μια απ’ τις παρακάτω συνταγές, γιατί μπορεί να μην έχεις βρει ακόμα τα πραγματικά αγαπημένα σου αυγά.

Τα αυγά ποσέ είναι η αγαπημένη συνταγή των Γάλλων και Βρετανών. Είναι η πιο light εκδοχή αν θέλεις να απολαύσεις το πρωινό σου αυγουλάκι.

Πώς μπορεί ένα πρωινό να σου φτιάξει τη διάθεση;

Αυτή την εβδομάδα, το Catch-Eat σε συνεργασία με το "Athina Ioannou Healthier You", μας προτείνει μια χορταστική σαλάτα με αυγό.

Περιλαμβάνει: Μαρούλι, 2 αυγά μετρίου μεγέθους, κρουτόνια, καρότο, καλαμπόκι, πιπεριές και μαγιονέζα light!

Περιέχει: 15 γραμμάρια πρωτεΐνη, 19 γραμμάρια υδατάνθρακες και 13.6 γραμμάρια λιπαρά!

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου από τη Διεθνή Επιτροπή Ωοπαραγωγών, με σκοπό να μας υπενθυμίσει την υψηλή διατροφική αξία του αυγού (λίγες σχετικά θερμίδες, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, ευρεία γκάμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων).

Εμείς σου προτείνουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες για να φτιάξεις τη δική σου αγαπημένη συνταγή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυγού. Αυγά scrambled, ποσέ, τηγανητά ή σε ομελέτα; Η επιλογή είναι δική σου.

Η Βιταμίνη D, γνωστή και ως «Βιταμίνη του ήλιου», είναι μια πολύ σημαντική, λιποδιαλυτή βιταμίνη που χρειάζεται το σώμα μας. Παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα, μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού παρουσιάζει έλλειψη ή μειωμένα επίπεδα Βιταμίνης D.

Πόσες φορές προσπαθούμε να πετύχουμε το τέλειο βράσιμο αυγού αλλά ποτέ δεν το πετυχαινούμε ακριβώς;

Για να μην σπάνε τα αυγά όταν τα βράζουμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και να τα βάζουμε στο νερό που και αυτό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η θέρμανση πρέπει να γίνεται σιγά σιγά. Βοηθάει επίσης να τα βάζουμε απαλά μέσα στην κατσαρόλα για να μην ραγίζουν!

Για να μην σπάνε στην κατσαρόλα πάντα πρέπει να τα βάζουμε σε μια στρώση πάντα και καλό θα ήταν να βάζουμε κάτω από τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα μια πετσέτα κουζίνας. 

Newsfeed