Πώς να φτιάξετε την πιο τραγανή και αφράτη μπουγάτσα - Κεντρική Εικόνα

Πώς να φτιάξετε την πιο τραγανή και αφράτη μπουγάτσα

Λέγοντας μπουγάτσα, το μυαλό μας πάει κατευθείαν σε αυτό το μοναδικό χειροποίητο, βουτυράτο φύλλο μπουγάτσας που θρυμματίζεται στο στόμα και στην αφράτη κρέμα της μέσα, που σκάει γλυκά στο στόμα.

Μυστικά για μπουγάτσα με φύλλο κρούστας

Αν φτιάξετε μπουγάτσα με φύλλο κρούστας να θυμάστε να:

  1. Χρησιμοποιήσετε ρηχό, μεγάλο ταψί, γιατί πρέπει να βγει σε λεπτή στρώση η μπουγάτσα.
  2. Μπορείτε να κάνετε και ατομικές μπουγάτσες με φύλλο εμπορίου.
  3. Η κρέμα της μπουγάτσας πρέπει να κρυώσει λίγο για να μπει στα φύλλα και στην συνέχεια στο φούρνο.
  4. Η μπουγάτσα που θα μπει στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να ψηθεί αργότερα ή για συντηρηθεί, πρέπει να έχει πρώτα κρυώσει καλά η κρέμα πριν την φυλακίσετε μέσα στα φύλλα.
  5. Μπορείτε να καταψύξετε τις μπουγάτσες μόνο με φρέσκο φύλλο και όχι κατεψυγμένο φύλλο. Όπως όλα τα υλικά της κατάψυξης αν αποψυχθεί το φύλλο δεν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
  6. Βουτυρώστε πολύ καλά τα φύλλα με βούτυρο μέσα και πάνω από την μπουγάτσα.
  7. Εάν αναποδογυρίσετε την μπουγάτσα στη μέση του ψησίματος σε άλλο ταψί μεγαλύτερο θα ξετρελαθείτε µε το τραγάνισμα των φύλλων.
  8. Βγάλτε την μπουγάτσα όσο είναι ζεστή πάνω σε ξύλο κοπής. Αφήστε την για λίγο να στεγνώσει 5-10′. Κόψτε την σε μικρά κομματάκια και απολαύστε την με κανελοζάχαρη.

Τι να θυμάστε για να φτιάξετε την τέλεια αφράτη μπουγάτσα

-Αν φτιάξετε μπουγάτσα με σφολιάτα, να θυμάστε ότι η σφολιάτα αγαπάει την ψύξη του ψυγείου αλλά και τον καυτό φούρνο. Έτσι γίνεται πολύ τραγανή.

-Για να πάρει όγκο γρήγορα και να χωρίσει το φύλλο της μπουγάτσας -σε στρώσεις που θρυμματίζονται στο στόμα- ψήσε την ενώ είναι κρύα, σε δυνατή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Μετά, χαμηλώνεις για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο σωστά.

-Ξέρεις πως να διατηρήσεις αφράτη την  κρέμα σου, χωρίς να γίνει σαν πέτσα; Αφού τη φτιάξεις βάλτη σε ένα μπολ και σκέπασε την με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της. Έτσι, θα κρυώσει χωρίς να κάνει αντιαισθητική κρούστα στην επιφάνεια.

Πηγή: argirobarbarigou

Newsfeed