Απολαμβάνουμε ασιατικό φαγητό χρησιμοποιώντας chopsticks (video) - Κεντρική Εικόνα

Απολαμβάνουμε ασιατικό φαγητό χρησιμοποιώντας chopsticks (video)

Μπορεί για τους Ασιάτες, η χρήση chopsticks να αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς τους, για άλλους πάλι φαντάζει κάτι δύσκολο, άβολο και αγχωτικό.

Αν ανήκετε στη μερίδα του κόσμου που απολαμβάνει ακόμη sushi, noodles, dumplings και άλλα πιάτα της ασιατικής κουζίνας με το πηρούνι επειδή δεν έχετε τολμήσει να δοκιμάσετε με ξυλάκια, τότε ακολουθήστε αυτές τις χρήσιμες οδηγίες και θα ανακαλύψετε πως δεν είναι όσο δύσκολο νομίζατε τελικά.

  • Σηκώστε το πρώτο ξυλάκι με το μεσαίο σας δάχτυλο και τον αντίχειρα. Σφίξτε το χέρι σας για να δημιουργήσετε μία σταθερή λαβή. Κάντε την πλατιά άκρη του chopstick να ακουμπά στο σημείο που ενώνει τον αντίχειρα με το δείκτη σας. Την στενή πλευρά αφήστε την να ακουμπά στην άκρη του παράμεσού σας, στηρίζοντάς την με την άκρη του μεσαίου δακτύλου. Κατά μία έννοια, κρατήστε το όπως κρατάτε ένα στυλό για να γράψετε. Αφού κάνετε όλα τα παραπάνω, ελευθερώστε τον δείκτη, ώστε να πιάσετε το δεύτερο ξυλάκι.
  • Πιάστε το δεύτερο ξυλάκι με τον δείκτη σας. Περάστε τον αντίχειρά σας πάνω από το δεύτερο ξυλάκι. Προσαρμόστε τον τρόπο που το κρατάτε ώστε να σας βολεύει. Σιγουρευτείτε ότι οι στενές άκρες των chopsticks είναι συμμετρικά τοποθετημένες, ώστε να μην έχετε κανένα... «ατύχημα».
  • Κρατήστε το δεύτερο «ξυλάκι» σταθερό. Αυτό το chopstick δεν πρέπει να κινείται όταν προσπαθείτε να πιάσετε το φαγητό. Εναλλακτικά, κρατήστε το πρώτο chopstick σταθερό και μετακινείστε το δεύτερο (το από πάνω) κουνώντας την άκρη του δείκτη σας πάνω κάτω με τον αντίχειρα να μένει σχετικά σταθερός, λειτουργώντας σαν άξονας περιστροφής.
  • Το πάνω ξυλάκι παραμένει «πιεσμένο» από τον δείκτη, από την άκρη μέχρι το πρώτο «χώρισμα» του δακτύλου. Η κίνηση έρχεται κάνοντας αυτό το κομμάτι του δακτύλου ώστε να προσεγγίσει την άρθρωση. Το τέντωμα του δείκτη ανοίγει τα ξυλάκια και το «σπάσιμο» του τα κλείνει, με τη χρήση και μιας πολύ ελαφριάς κίνησης του αντίχειρα ώστε να διατηρείται το παράλληλο σχήμα τους.
  • Κάντε «practice» στο άνοιγμα και κλείσιμο των chopsticks. Σιγουρευτείτε ότι οι πλατιές άκρες τους δεν σχηματίζουν σχήμα «X», καθώς κάτι τέτοιο θα έκανε εξαιρετικά δύσκολο το να πιάσετε το φαγητό.
  • Αγγίξτε το φαγητό με καλή γωνία (χονδρικά 45 μοιρών από το πιάτο) και σηκώστε το με λεπτές κινήσεις. Αν σας φαίνεται ότι κάτι δεν έχει πάει καλά, αφήστε κάτω τα chopsticks και ξαναπροσπαθείτε.

Τις πρώτες φορές εννοείται πως θα σας συμβούν ατυχήματα και ευτράπελα, μην το βάλετε κάτω όμως. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την επανάληψη όλα γίνονται εύκολα κι απλά.

Πηγή: Click at life

Newsfeed