Εύκολες, πρακτικές και θρεπτικές ιδέες σνακ για το σχολείο - Κεντρική Εικόνα

Εύκολες, πρακτικές και θρεπτικές ιδέες σνακ για το σχολείο

Έχει ξεκινήσει η καινούργια σχολική χρονιά με τους γονείς να τρέχουν να αγοράσουν τσάντες, τετράδια, ρούχα, μολύβια και ότι μπορεί να χρειαστεί το παιδί για να είναι προετοιμασμένο για την σχολική χρονιά.

Ακόμα ένα παράγοντας που προκαλεί άγχος στους γονείς είναι τη να προετοιμάζουν κάθε μέρα για κολατσιό έτσι ώστε να μην καταλήγει στον κάδο και να τρέχουν τα παιδία στη καντίνα όπου ως συνήθως υπάρχουν και ανθυγιεινές επιλογές.  Παρακάτω λοιπόν ο Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Κώστας Χαρή σας δίνει εύκολες, εύγεστες αλλά πάνω απ’ όλα θρεπτικές επιλογές φαγητών που θα μπορούν οι γονείς να ετοιμάζουν για να παίρνουν στο σχολείο τα παιδιά.

Υπάρχουν πολλοί τομείς που οι γονείς πρέπει να έχουν υπόψη ούτως ώστε το κολατσιό να είναι ελκυστικό, όπως είναι η γεύση, η θρεπτική αξία, το χρώμα και η ποικιλία. Καταρχήν όπως και όλα τα άλλα γεύματα της ημέρας το κολατσιό για να καταναλωθεί από το παιδί (και να μην καταλήξει στον κάδο) πρέπει να έχει ωραία και μυρωδιά, όψη και γεύση.

Αλλάξετε το είδος ψωμιού. Θα πρέπει συνεχώς όχι μόνο να αλλάζουμε να υλικά του σάντουιτς αλλά επίσης και το ψωμί. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε το κοινό σλάις, πίτα, λιβανέζικη πίτα, φραντζόλα ακόμα και φαχίτας. Με αυτό τον εύκολο τρόπο τοπ παιδί έχει την αίσθηση πως τρώει κάτι καινούργιο κάθε φορά.

Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε πίτα φαχίτας με κρέμα τυριού χαμηλό σε λιπαρά, γαλοπούλα και λιαστές ντομάτες. Επιλέξτε επίσης πίτα κυπριακή μέτριου μεγέθους ολικής αλέσεως με χαλούμι χαμηλό σε λιπαρά, λούντζα και ντομάτα με ρίγανη για περισσότερο άρωμα και γεύση.

Κάποια άλλα υλικά μπορούν να είναι το αβοκάντο, ο τόνος και το αυγό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φυστικοβούτυρο το οποίο είναι μια εξαιρετικά καλή πηγή πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών. 

Για σνακ στο δεύτερο ή τρίτο διάλλειμα ή μεταξύ των μαθημάτων μπορούμε να πάρουμε μπάρες δημητριακών, γιαουρτάκι με φρούτο, ρυζογκοφρέτες, κράκερ και φρούτα. Μπορείτε επίσης να κάνετε σπιτικές μπάρες δημητριακών. Βάλτε σε ένα ταψί λίγο βούτυρο, 1/3 φλιτζανιού μέλι και ελάχιστο αλάτι. Προσθέστε βρώμη, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά

Για να δώσετε επιπλέων ενέργεια και θρεπτικά συστατικά στα παιδία δοκιμάστε διάφορα Smoothies

  • Προσθέστε 1 φλιτζάνι γάλα, 1 φλιτζάνι φράουλες, μια μπανάνα και αναμείξετε.
  • Να προτιμάτε πάντοτε εποχιακά φρούτα αφού είναι πιο φρέσκα αλλά και πιο οικονομικά. Για παράδειγμα αυτή τη περίοδο γρανίτα ροδιού! 1 φλιτζάνι ρόδι με 2 κουταλιές του γλυκού μέλι και 4 παγάκια.
  • 1 φλιτζάνι γάλα, 1 μπανάνα και 1 κουταλιά του γλυκού φυστικοβούτυρο
     

Newsfeed