Όταν οι τροφές έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις … στην αναπνοή - Κεντρική Εικόνα

Όταν οι τροφές έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις … στην αναπνοή

Ποιος μπορεί να πει όχι στο τζατζικάκι ή στην σκορδαλιά… Οι τροφές με έντονη οσμή, όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο, προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.

Το μυστικό για να απαλλαγείς από τη δυσάρεστη αίσθηση ότι το στόμα σου μυρίζει, είναι η γλώσσα. Βουρτσίζοντας τη γλώσσα απαλά με την οδοντόβουρτσα και λίγο νερό ή ακόμα καλύτερα με την ειδική βούρτσα για τον καθαρισμό της γλώσσας που υπάρχει στα φαρμακεία, διώχνεις τα υπολείμματα των τροφών που παραμένουν στις τριχοειδείς θηλές της γλώσσας και προκαλούν ζυμώσεις και κακοσμία.Στη συνέχεια, για ευχάριστη αναπνοή, μπορείς να μασήσεις φυλλαράκια μαϊντανού ή να έχεις στο στόμα σαν καραμέλα ένα γαρίφαλο (μπαχαρικό) ή δυο κόκκους ωμό καφέ.

 Ποιες τροφές εξουδετερώνουν τη μυρωδιά

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το μήλο είναι πολύ αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση της άσχημης αναπνοής. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες, καταφέρνουν να διασπάσουν τις χημικές ενώσεις του σκόρδου.Επίσης, η οξύτητα του χυμού από λεμόνι ή ένα ποτήρι γάλα (200ml) μπορεί να περιορίσει την άσχημη μυρωδιά, ιδανικά όταν καταναλώνεται ταυτόχρονα με το σκόρδο.