Punch για την Πρωτοχρονιά  - Κεντρική Εικόνα

Punch για την Πρωτοχρονιά

Τι θα έλεγες να κεράσεις τους καλεσμένους σου punch με ρούμι και μπαχάρια;

Η συνταγή είναι απλή φτάνει να την ακολουθήσεις:

 

1) Προσθέτουμε 200ml ρούμι, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και μια χούφτα ολόκληρα μπαχαρικά (είτε κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο ή κάρδαμο) και μέλι σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό

2) Ανακατεύουμε

3) Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα μπολ για punch

4) Σερβίρουμε σε ποτήρια

Τα περισσότερα από τα συστατικά βρίσκονται σε κάθε σπίτι, όπως το βούτυρο, το μέλι και ό,τι μπαχαρικά έχεις εύκαιρα, μαζί με το ρούμι, οπότε λογικά δεν θα χρειαστεί να ψάξεις κανένα άλλο συστατικό. Για την προετοιμασία θα χρειαστεί να ζεστάνεις τα συστατικά, αλλά μην σε ανησυχεί αυτό. Η συνταγή απαιτεί απλά έναν βραστήρα και μια κατσαρόλα. Απλά προσθέτεις τα συστατικά σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, ανακατεύεις και σερβίρεις σε ένα μπολ για punch. Αν δεν έχεις εύκαιρο μπολ για punch, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια γερή κανάτα ή μπολ σερβιρίσματος, ενώ κούπες ή ποτήρια για Irish coffee μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για ποτήρια για punch.

Το βούτυρο δίνει στο punch μια υπέροχη μεταξένια υφή και ένα ίχνος αλμυρής γεύσης, που συνδυάζεται με τη γλυκύτητα από το ρούμι, ενώ τα αρωματικά γιορτινά μπαχαρικά ζωντανεύουν από τη θέρμη του ποτού. Τα μπαχαρικά είναι κεντρικό συστατικό αυτού του χειμωνιάτικου punch: αν θες να αναδείξεις τα αρώματα ακόμα περισσότερο, μπορείς να γαρνίρεις το κάθε ποτό με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.