Έρευνα: Hangover; Μάθε τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος!  - Κεντρική Εικόνα

Έρευνα: Hangover; Μάθε τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος!

Η κάθε χώρα έχει το δικό της γιατροσόφι για να ξεπεράσεις το hangover. Επειδή μπορεί να ταξιδέψεις για τις γιορτές μάθε τι πρέπει να κάνεις αν πιεις λίγο παραπάνω!

Κοκτειλ με ωμο αυγο

Το διάσημο αμερικάνικο κοκτέιλ περιλαμβάνει Worcestershire sauce, Tabasco, αλάτι, πιπέρι κι ένα ολόκληρο ωμό αυγό. Ορισμένοι προσθέτουν χυμό ντομάτας και ξύδι.

Ρολακια ρεγκας

Στην Γερμανία από την άλλη τρώνε “katerfrühstück,” ένα πρωινό ειδικό για γάτες και ανθρώπους με hangover το οποίο αποτελείται από ρολάκια ρέγκας τυλιγμένα με κρεμμύδι και αγγουράκια τουρσί.

Πληρες αγγλικο πρωινο

Οι Βρετανοί πιστεύουν ότι το αγγλικό πρωινό, δηλαδή μπέικον, λουκάνικο, τηγανητά αυγά ή ποσέ, ντομάτες, μανιτάρια, φασόλια, μαύρη πουτίγκα και φρυγανισμένο ψωμί, αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για το hangover.

Umeboshi

Για τους Ιάπωνες πότες, υπάρχει πάντα το umeboshi (με ume, ένα τοπικό φρούτο, τουρσί). Παρόλο που η αλμύρα του μπορεί να μην ενδείκνυται για τους δειλούς, εάν το μουλιάσετε σε ζεστό νερό, το αναμείξετε με πράσινο τσάι ή το δοκιμάσετε με βραστό ρύζι, θα καταφέρετε ίσως να το κάνετε μετά βίας ανεκτό.

Menudo

Στο Μεξικό προτιμούν μια καυτερή σούπα σαν τον πατσά. Η σούπα περιέχει κοιλιά ζώου, ξύδι, σκόρδο και πιπέρι. Παρόμοιες σούπες τρώνε και στη Ρουμανία, την Τουρκία και την Κορέα.

Kaya toast

Οι Ινδονήσιοι συνέρχονται από μια νύχτα κραιπάλης με kaya toast, το οποίο φτιάχνεται με kaya, μια μαρμελάδα από καρύδα και αυγό ή γάλα καρύδας, γάλα και πασπαλισμένο με ζάχαρη.

Πιτα με κιμα και τυρι και σοκολατουχο γαλα

Οι Νεοζηλανδοί πίνουν ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα με ζεστή πίτα με κιμά και τυρί.

Congee

Ένα δημοφιλές πιάτο στην Κίνα, το congee, αποτελεί θεραπεία όχι μόνο για το hangover αλλά και για κάθε είδους αδιαθεσία. Είναι ουσιαστικά μια πηχτή σούπα από ρύζι που ενυδατώνει το αφυδατωμένο σώμα. 

Burek

Οι Κροάτες προτιμούν τα burek, τα οποία φτιάχνονται από ζύμη και τυρί ή κρέας, για να απαλλαγούν από τα δυσάρεστα συμπτώματα του hangover.

Poutine

Οι Καναδοί καταπολεμούν το hangover με ένα πιάτο poutine το οποίο είναι υπέροχες τηγανιτές πατάτες, περιχυμένες με μια καστανή σάλτσα και κομματάκια τυρί.