Συμβουλές: Εσύ πόσα ξέρεις για την τσιπούρα;  - Κεντρική Εικόνα

Συμβουλές: Εσύ πόσα ξέρεις για την τσιπούρα;

Είδα τη συνταγή για Τσιπούρα στο cooking και τη λιγουρεύτηκα. Ετοιμάστηκα λοιπόν να πάω στις Blue Island αλλά πριν πάω αποφάσισα να μάθω κάποια πράγματα για αυτή!

Λέγεται και χρυσόφα και λύγδα, συγγενεύει με τους σαργούς, τα σκαθάρια, τη μουρμούρα.

 

Είναι ψάρι της οικογένειας των Σπαρίδων που απαντά στην Μεσόγειο και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού. Η τσιπούρα μαζί με το λαβράκι από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκουν στα πιο πολύτιμα ψάρια της Μεσογείου.

Τα ψάρια και τα οστρακοειδή είναι τροφές με υψηλή διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες A, B, D και ακόρεστα λίπη, όπως τα λιπαρά οξέα ω-3, που είναι απαραίτητα για τη σωματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών. Ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος είναι η τσιπούρα, ο κολιός, η σαρδέλα, το λαβράκι, η πέστροφα, το σκουμπρί και η λακέρδα.

Τα μεταλλικά στοιχεία που παίρνουμε από τα ψάρια είναι το ασβέστιο και ο φώσφορος. Αυτά τα δύο μέταλλα μαζί με τη βιταμίνη D βοηθούν στην καλύτερη ανάπτυξη των οστών και των δοντιών. Τα ψάρια περιέχουν επίσης σελήνιο και ιώδιο, ενώ αποτελούν πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών με εφάμιλλη και καμιά φορά υψηλότερη διατροφική αξία από εκείνες του κρέατος.

Τα παιδιά μπορούν να καταναλώνουν έως 5 μερίδες (30 γραμμάρια/μερίδα) την εβδομάδα

Newsfeed