Συμβουλές: Πόσα αβγά πρέπει να τρως την εβδομάδα;  - Κεντρική Εικόνα

Συμβουλές: Πόσα αβγά πρέπει να τρως την εβδομάδα;

Είτε το γράφεις ακόμα με –υ-, είτε το γράφεις με –β-, ένα πρέπει να ξέρεις, υπάρχει και όριο!

Η Keri Gans, R.D, συγγραφέας του βιβλίου The Small Change Diet, γράφει ότι για τον μέσο άνθρωπο, δύο αβγά την ημέρα αποτελούν μία ικανοποιητική ποσότητα, αλλά παρόλα αυτά χρειάζεται προσοχή.

Είναι απόλυτα υγιεινό να τρως δύο αβγά την ημέρα, αλλά εάν σου αρέσει να τα χτυπάς και να τους προσθέτεις τυρί από πάνω, τότε η προσθήκη των κορεσμένων λιπαρών και των θερμίδων στο σύνολο είναι μεγάλη, αναφέρει η Gans.

Ένα καλό γεύμα με αβγό θα μπορούσε να περιλαμβάνει δύο αβγά βραστά με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, σε ένα πιάτο με κομμάτια από αβοκάντο και μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης.

Αλλά, εάν αποφασίσεις να αντικαταστήσεις αυτές τις φέτες του ψωμιού και του αβοκάντο με φέτες από τυρί και μπέικον, ίσως να λαμβάνεις υπερβολική δόση από θερμίδες και λίπη. Και μην νομίζεις ότι τρώγοντας μόνο το ασπράδι είσαι ασφαλής.

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα θρεπτικά στοιχεία στον κρόκο του αβγού που δεν πρόκειται να τα βρεις εάν τρως μόνο το ασπράδι, αφού όλες οι λιποδιαλυτές βιταμίνες βρίσκονται στον κρόκο και αν τις αποκλείσεις, μπορεί να αποφεύγεις τα λιπαρά, αλλά έτσι χάνεις και τα πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία.

Ένα μεγάλο αβγό περιέχει περίπου 80 θερμίδες, 5 γραμμάρια λιπαρών και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Άρα, εάν λαμβάνεις ήδη αρκετές πρωτεΐνες και λιπαρά από άλλα γεύματα, η κατανάλωση μίας ομελέτας πέντε αυγών με τυρί για πρωινό κάθε ημέρα δεν είναι καλή ιδέα.