Πες μου πως τρως να σου πω ποιος είσαι (μέρος Β') - Κεντρική Εικόνα

Πες μου πως τρως να σου πω ποιος είσαι (μέρος Β')

Ο τρόπος που τρώμε αποκαλύπτει πολλά πράγματα για το χαρακτήρα μας. 

Ο δυσκολος

Τα λεγόμενα "δύσκολα" με το φαγητό άτομα διστάζουν να αλλάξουν συνήθειες και θα κάνουν τα πάντα για να μην ξεβολευτούν ακόμη κι εάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ρωτούν συνέχεια το ίδιο πράγμα. Οι έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι τα άτομα αυτά είναι πολύ περίεργα παρόλο που διστάζουν να δοκιμάσουν νέες κουζίνες.

Ο προσεκτικος

Υπάρχουν ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι οι "δύσκολοι" είναι ελαφρώς διαφορετικοί από τους προσεκτικούς. Οι προσεκτικοί θα φάνε τα ίδια και τα ίδια φαγητά τα οποία είναι συνήθως απλά και τους είναι ακόμη πιο δύσκολο να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. Το χαρακτηριστικό αυτό υποδηλώνει πείσμα και υπερβολική οργάνωση.

Ο περιπετειωδης

Αντίθετα εκείνοι που δοκιμάζουν τα πάντα είναι και ριψοκίνδυνοι στη ζωή γενικότερα. Είναι μοναδικοί και έντονοι χαρακτήρες αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί να μην προσβάλουν τους "δυσκολους" φίλους τους, σύμφωνα με την Boghossian.

Αυτος που παραγγελνει στα τυφλα

Οι έρευνες απέδειξαν ότι εκείνοι που δεν συμβουλεύονται τον κατάλογο πριν παραγγείλουν έχουν δυσκολία να αποδεχθούν τις αλλαγές και τη διαφορετικότητα. Γεγονός που τους δυσκολεύει καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να παρακάμψουν της πορείας τους ακόμη κι όταν μπορούν.

Ο προετοιμασμενος

Η Boghossian αναφέρει ότι οι άνθρωποι που κόβουν σε κομματάκια όλο το φαγητό που έχουν στο πιάτο τους και μετά το τρώνε είναι συνήθως εκείνοι που τους αρέσει να τα σχεδιάζουν όλα εκ των προτέρων και να είναι μπροστά από τις εξελίξεις. Τα άτομα αυτά διαφέρουν από εκείνους που τρώνε αργά οι οποίοι θέλουν να ζουν το "τώρα" και ίσως δεν έχουν την ικανότητα να απολαύσουν το σήμερα επειδή σκέφτονται όσα επιθυμούν να συμβούν στο μέλλον. 

Ο γλυκατζης

Ο αγαπημένος σας φίλος που λατρεύει τα γλυκά είναι κι εκείνος στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Παλαιότερες έρευνες απέδειξαν ότι οι γλυκατζήδες είναι άτομα ήρεμα και καλά και είναι πάντα εκεί να ακούσουν τους φίλους τους και να τους βοηθήσουν όπως μπορούν. 

Αυτος που λατρευει τα αλμυρα

Ο φίλος σας που αγαπά τα αλμυρά θα σας πει πάντα τι σκέφτεται. Έχει αποδειχθεί ότι τα άτομα που τους αρέσουν τα αλμυρά δεν φοβούνται να πουν τη γνώμη τους και να την υποστηρίξουν με θάρρος. 

Αυτος που του αρεσουν τα πικρα

Τα άτομα που λατρεύουν τις πικρές τροφές λέγεται ότι έχουν την τάση να σχηματίζουν αρνητική γνώμη για οποιονδήποτε βλέπουν πρώτη φορά κι αυτό τους δυσκολεύει να κάνουν εύκολα φίλους. 

Αυτος που τρωει πικαντικα

Τα άτομα που προτιμούν τα πικάντικα φαγητά μπορεί να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή χωρίς να το περιμένετε. Παρόλα αυτά όμως είναι πιστοί φίλοι και τους αρέσουν οι συγκινήσεις. 

Αυτος που λατρευει τα ξινα

Εδώ ισχύει ακριβώς αυτό που λένε ότι "είσαι ότι τρως". Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα άτομα αυτά είναι ελαφρώς "ξινά". Παρόλο που δεν ευθύνονται για αυτό, οι λάτρεις των ξινών τροφών είναι μονίμως ανικανοποίητοι. 

Αυτος που δεν μοιραζεται

Το να μην μοιράζεσαι το φαγητό σου δείχνει ότι είσαι εγωιστής και τσιγκούνης. Παρόλα αυτά εάν το άτομο με το οποίο τρώτε είναι ανοικτόμυαλο, το να μη μοιράζεσαι το φαγητό σου δείχνει ότι έχεις ανεξάρτητη σκέψη. 

Πηγή: lovemoney.com