Πες μου πως τρως να σου πω ποιος είσαι (μέρος Α') - Κεντρική Εικόνα

Πες μου πως τρως να σου πω ποιος είσαι (μέρος Α')

Ο τρόπος που τρώμε αποκαλύπτει πολλά πράγματα για το χαρακτήρα μας.

Εκεινος που τρωει αργα

H ειδικός της διατροφικής συμπεριφοράς Juliet A. Boghossian αναφέρει ότι τα άτομα που τρώνε αργά είναι εκείνα που θέλουν να "ζουν το σήμερα". Είναι επίσης λάτρεις της... ρουτίνας και πεισματάρηδες.

Εκεινος που τρωει γρηγορα

Σύμφωνα με την Boghossian, τα άτομα που καταβροχθίζουν το φαγητό τους γρήγορα είναι καλοί στο να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και τα πηγαίνουν καλά με τις προθεσμίες. Συνήθως βάζουν τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές τους και είναι πολύ απίθανο να είναι εγωιστές.

Ο τυπος που προσαρμοζεται

Υπάρχουν κι εκείνοι που προσαρμόζουν το ρυθμό με τον οποίο τρώνε στον ρυθμό των άλλων κι αυτό δείχνει και την όλη στάση τους στη ζωή. Οι άνθρωποι αυτοί αρέσκονται να ευχαριστούν τους άλλους, τους αρέσει η κουβέντα κι είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τους φίλους τους ή και αγνώστους. Ωστόσο, όπως κι εκείνοι που τρώνε γρήγορα, έτσι και εκείνοι που προσαρμόζουν τον ρυθμό τους μπορεί περιστασιακά να βάζουν τους άλλους πρώτους εις βάρος του εαυτού τους.

Ο οργανωτικος

Η τάξη είναι πολύ σημαντική για τα άτομα εκείνα που φροντίζουν να χωρίζουν τα διάφορα φαγητά μέσα στο πιάτο τους. Οι οργανωτικοί τύποι έχουν καθαρά σπίτια και γραφεία και θέλουν να τα κάνουν όλα μόνοι τους επειδή πιστεύουν ότι οι άλλοι δεν θα το κάνουν όπως το θέλουν εκείνοι.

Εκεινος που τρωει την ιδια ποσοτητα απο ολα

Ακριβώς όπως και ο οργανωτικός, έτσι και τα άτομα εκείνα που βάζουν στο πιάτο τους ίσες ποσότητες από κάθε τροφή είναι σύμφωνα με έρευνες εκείνοι που ξέρουν πώς να πάρουν αυτό που θέλουν και είναι πειθαρχημένοι.

Ο προστατευτικος

Σύμφωνα με την Boghossian, οι άνθρωποι που δεν αφήνουν τους άλλους να τσιμπήσουν από το πιάτο τους ή επιλέγουν να τρώνε μόνοι, είναι τακτικοί, καθαροί και επιμελείς στο σπίτι τους. Τα άτομα επίσης που δεν μοιράζονται το φαγητό τους μπορούν να φέρουν άριστα εις πέρας οποιαδήποτε εργασία τους ανατεθεί.

Εκεινος που απομονωνει τις τροφες

Εάν είστε από εκείνους που βάζουν μόνο ένα φαγητό στο πιάτο τους, τότε αγαπάτε τη λεπτομέρεια. Δεν σας αρέσει η αλλαγή ενώ παράλληλα μπορείτε να θέτετε προτεραιότητες και να ενεργείτε ανάλογα.

Εκεινος που τα ανακατευει

Αντίθετα εκείνοι που τρώνε ταυτόχρονα τα πάντα από το πιάτο τους και τα ανακατεύουν είναι εκείνοι που δεν έχουν την ικανότητα να βάζουν προτεραιότητες και να τηρούν όπως πρέπει τις δεσμεύσεις τους. Από την άλλη τους αρέσει να πειραματίζονται και να δοκιμάζουν νέα πράγματα, γεγονός που τους καθιστά άριστους ηγέτες.

Πηγή: lovemoney.com