10 νόστιμα και αφροδισιακά! - Κεντρική Εικόνα

10 νόστιμα και αφροδισιακά!

Κι όμως δεν είναι μύθος κάποιες τροφές όσο να είναι ανεβάζουν τη λίμπιντο

Στρειδια

Σύμφωνα με το μύθο, ο Καζανόβα έτρωγε καμιά πενηνταριά στρείδια για πρωινό. Τα στρείδια βεβαίως δεν είναι για όλους, αλλά εάν καταναλωθούν ωμά περιέχουν δύο σπάνια οξέα, το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ) και το εικοσιεξανοϊκό οξύ (DHA), δύο λιπαρά οξέα της ομάδας των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που προωθούν την έκλυση των ερωτικών ορμονών. Είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο που βρίσκεται στο σπέρμα. 

Σοκολατα

Όλοι το γνωρίζουμε ότι η σοκολάτα δεν είναι μόνο νόστιμη και απολαυστική, αλλά βοηθά στην έκλυση ενδομορφίνων που εκλύονται κατά τον οργασμό. Οι Μάγιας άλλωστε ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν το κακάο και οι οποίοι πλήρωναν τις ιερόδουλες με σπόρους του μοναδικού αυτού δέντρου. 

Ροδι

Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι το ρόδι είναι ο απαγορευμένος καρπός κι όχι το μήλο. Και στην ελληνική μυθολογία, η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς, φυτεύει μια ροδιά.

Συκο

Σε πολλούς πολιτισμούς συναντάμε το σύκο ως σύμβολο γονιμότητας, πιθανώς επειδή περιέχει πολλά σπόρια. Και το φύλλο της συκιάς ήταν εκείνο με το οποίο κάλυπταν τη γύμνια τους οι άνθρωποι στις πρώτες απεικονίσεις.

Καυτερη πιπερια

Η καψαϊκίνη, μια χημική ένωση που υπάρχει στις πιπεριές ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και τις νευρικές απολήξεις και προετοιμάζει το σώμα για κάθε ενδεχόμενο. Η πιπεριά επίσης έχει την ιδιότητα να προκαλεί την έκλυση των ενδορφινών, που εκλύονται κατά τη σωματική άσκηση. Η αίσθηση της ευεξίας και της ενέργειας που μας χαρίζουν είναι τόσο έντονα που μπορεί να εθιστούμε στην κατανάλωση πικάντικων φαγητών.

Μελι

Αγαπημένη τροφή, το νέκταρ των θεών, ακόμη και η παρασκευή του έχει κάτι το ρομαντικό και αποτελεί το απόλυτο σύμβολο της σεξουαλικότητας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το σάκχαρο που περιέχει το μέλι τονώνει και χαρίζει ενέργεια. 

Αβοκαντο

Σε παλαιότερες εποχές οι καθολικοί ιερείς το είχαν απαγορεύσει, τόσο προκλητικό τους φαινόταν. Οι Αζτέκοι, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που το έτρωγαν το είχαν βαφτίσει "το δέντρο των όρχεων". Άλλωστε το αβοκάντο περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνη Β6 και κάλιο. Ενισχύει επίσης και το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Σκορδο

Σε συγκεκριμένες κουλτούρες το σκόρδο θεωρείτο αφροδισιακό, όπως στους Έλληνες και στους Αιγύπτιους. Ακόμη και οι μοναχοί στο Θιβέτ απαγορεύονταν να μπουν στα μοναστήρια εάν είχαν φάει σκόρδο.

Κερασια

Τα κεράσια περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία κάνουν καλό στο δέρμα και κερσετίνη η οποία βοηθά στη σωματική καταπόνηση.

Μπανανα

Εάν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτό που κάνει τις μπανάνες αφροδισιακή τροφή είναι το κάλιο και η βιταμίνη D. Στην ινδική παράδοση η μπανάνα είναι σύμβολο γονιμότητας.