Μηλόξυδο: Μία υγιεινή προσθήκη στη ζωή μας  - Κεντρική Εικόνα

Μηλόξυδο: Μία υγιεινή προσθήκη στη ζωή μας

Πέραν από την χρήση του ως υλικό στις σαλάτες και τις μαρινάδες για το κρέας, το μηλόξυδο αποτελεί ένα εξαιρετικό γιατροσόφι!

Το μηλόξυδο χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση διαφόρων ενοχλήσεων πέραν από την χρήση του στην κουζίνα μας. 

Αδυνάτισμα: Μετά από γιαπωνέζικη μελέτη με συμμετέχοντες 175 παχύσαρκα άτομα που κατανάλωναν για 12 εβδομάδες είτε μηλόξυδο είτε νερό, διαπιστώθηκε ότι η ομάδα που κατανάλωνε μηλόξυδο είχε χάσει περισσότερα κιλά. Οι ερευνητές έφτασαν στο συμπέρασμα πως το μηλόξυδο ενεργοποιεί συγκεκριμένα γονίδια που ελέγχουν τη διάσπαση του λίπους στο σώμα.

Ζάχαρο: Το μηλόξυδο μπορεί να ενσωματωθεί σε προγράμματα διαχείρισης του διαβήτη και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Διαθέτει αντι-γλυκαιμική δράση, καθώς μπλοκάρει μερικώς τη διάσπαση του αμύλου, άρα και την απελευθέρωση σακχάρων στο αίμα.

Πέψη: Ορισμένα είδη μηλόξυδου, κυρίως αυτά που δεν έχουν υποστεί φιλτράρισμα, περιέχουν σημαντική ποσότητα προβιοτικών, μια ομάδα ωφέλιμων βακτηρίων που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού.

Συμβουλές χρήσης: Το μηλόξυδο είναι καλό να μην καταναλώνεται αδιάλυτο λόγω του ότι είναι αρκετά όξινο και ενδέχεται να βλάψει το σμάλτο των δοντιών ή να ερεθίσει τον οισοφάγο. Διαλύστε το καλύτερα με νερό (1-2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε ένα μεγάλο ποτήρι) και απολαύστε το με το γεύμα σας μία ή το πολύ δύο φορές την ημέρα.

 

Newsfeed