Ημέρα χωρίς γλουτένη με την Δημήτρη Σκαρμούτσο και τα προϊόντα Schär - Κεντρική Εικόνα

Ημέρα χωρίς γλουτένη με την Δημήτρη Σκαρμούτσο και τα προϊόντα Schär

Μαγειρικό show, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, ενημέρωση από ειδικούς για το θέμα της γλουτένης, γευστικές δοκιμές προϊόντων χωρίς γλουτένη της εταιρείας Dr. Schär αλλά και παιχνίδια για παιδιά απόλαυσαν εκατοντάδες άτομα που βρέθηκαν την Κυριακή 13 Μαΐου, στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας, στην εκδήλωση World Glutenfree Day.   

Την εκδήλωση διοργάνωσαν, η Dr. Schär και η Lifepharma (Ζ.Α.Μ.) Ltd, αποκλειστικός εισαγωγέας / διανομέας των προϊόντων Schär στην Κύπρο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοιλιοκάκης Κύπρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης, στις 16 Μάιου και με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την Κοιλιοκάκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσορίσμα εκ μέρους των διοργανωτών: του κύριου Μάρκου Χαραλαμπόπουλου, εκ μέρους της εταιρείας Dr. Schär, του κύριου Αντρέα Γεωργιάδη εκ μέρους της Lifepharma του κύριου Κωνσταντίνου Στρατή εκ μέρους του Συνδέσμου Κοιλιοκάκης Κύπρου.

Αμέσως μετά, η Δρ. Αντριανή Κουμή, γαστροεντερολόγος και η κλινική διαιτολόγος Χριστίνα Ανδρέου- Νεοπτολέμου ενημέρωσαν το κοινό για τη γλουτένη και τα προβλήματα που δημιουργεί σε πολλούς ανθρώπους στη διαδικασία της πέψης, αλλά και για την Κοιλιοκάκη, μία χρόνια ανοσο-εξαρτώμενη φλεγμονή του λεπτού εντέρου, η οποία πυροδοτείται από την έκθεση στη γλουτένη σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα. Παράλληλα, εξήγησαν τα συμπτώματα, τρόπο διάγνωσης αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών για να μπορεί κάποιος o οποίος έχει διαγνωσθεί με Κοιλιοκάκη,  ευαισθησία στη γλουτένη ή στο σιτάρι, και αλλεργία στο σιτάρι να ζήσει μια υγιή και φυσιολογική ζωή.

Παράλληλα με το ενημερωτικό κομμάτι, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, πρεσβευτής των προϊόντων Schär, των νούμερο 1 προϊόντων χωρίς γλουτένη στην Ευρώπη, δημιούργησε πιάτα χωρίς γλουτένη δείχνοντας στο κοινό πως μπορεί κανείς εύκολα να μαγειρέψει πιατα χωρίς γλουτένη, αρκεί να ξέρει τον τρόπο. Ταυτόχρονα, η Δρ. Στάλω Πάπουτσου κλινική διαιτολόγος, εξηγούσε την διατροφική αξία των συνταγών κατά τη διάρκεια του show

Οι επισκέπτες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελαφρύ μεσημεριανό αλλά και πολλά από τα προϊόντα Schär που διατίθενται στην αγορά και να μάθουν πληροφορίες για αυτά.   Τα παιδιά απόλαυσαν ψυχαγωγικό πρόγραμμα, φωτογραφήθηκαν με τη μασκότ των προϊόντων Schär, Milly, και δοκίμασαν διάφορες νοστιμιές από τα προϊόντα Schär. 

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Ευτυχία Ανδρέου.

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το «Sigmalive Cooking» και το «Time Out».

Τα προϊόντα Schär εισάγονται και διανέμονται στην Κυπριακή αγορά από την εταιρεία Lifepharma (Z.A.M.) Ltd, μέλος του Ομίλου MSJ

Article Tags: 
Schar, MSJ

Newsfeed