6 συν ένας λόγοι που λατρεύουμε τον σολομό! - Κεντρική Εικόνα

6 συν ένας λόγοι που λατρεύουμε τον σολομό!

Είναι ένα ψάρι που είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς. Στην δική μου περίπτωση όποτε μπαίνω σε κάποια  από τις ψαραγορές της Blue Island, σίγουρα θα φύγω έχοντας στην τσάντα μου σολομό. Γιατί; Διάβασε και θα μάθεις…

Τα ψάρια γενικότερα συντελούν στη ρύθμιση της πηκτικότητας του αίματος, προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, έχουν αντικαταθλιπτικές δράσεις και αναστέλλουν τις φλεγμονές, ακόμη και τις χρόνιες, όπως το άσθμα και οι ρευματισμοί. Επιπλέον είναι πολύ νόστιμα και δεν παχαίνουν. Αρκεί να είναι … Blue Island!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να απολαμβάνει κανείς τα οφέλη που παρέχουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα δεν έχει παρά να καταναλώνει ψάρι τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα. Κατά προτίμηση λιπαρό ψάρι όπως οι σαρδέλες, οι κολιοί, ο σολομός.

Φλεγμονή

Έρευνες για την κατανάλωση ψαριών και την προστασία των αρθρώσεων, έχουν δείξει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο σολομό, μπορεί να μετατραπούν από τον οργανισμό σε τρεις τύπους ενώσεων που εμποδίζουν την χρόνια φλεγμονή. Η απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης D και σεληνίου στο σολομό, έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι παράγοντας κλειδί στη πρόληψη της ανεπιθύμητης φλεγμονής.

Γνωστική λειτουργία

Μεγάλο μέρος της έρευνας, έχει αποδείξει ότι το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), είναι το πιο σημαντικό λίπος που βρίσκεται στον εγκέφαλο και η μεγάλη περιεκτικότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο σολομό, δικαιολογεί τα οφέλη του στη λειτουργία του εγκεφάλου και τη συμβολή του στο μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης προβλημάτων στον εγκέφαλο.  Η κατανάλωση σολομού έχει συνδεθεί με μειωμένες πιθανότητες κατάθλιψης και με μειωμένη γνωστική εξασθένηση στους ηλικιωμένους.

Πρόληψη του καρκίνου

Ο σολομός περιέχει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D και σεληνίου, το οποίο συνδέεται επίσης με την πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Υγεία των ματιών

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο σολομό, έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση, τόσο της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, όσο και της χρόνιας ξηροφθαλμίας.

Καρδιαγγειακή υγεία

Η κατανάλωση σολομού, έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης πολυάριθμων καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως η καρδιακή προσβολή, τα εγκεφαλικά επεισόδια, η καρδιακή αρρυθμία και η υψηλή πίεση του αίματος

Υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο σολομό, «κλειδώνουν» την υγρασία στα κύτταρα του δέρματος, ενθαρρύνοντας την παραγωγή ισχυρών ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες συμβάλλουν στην πιο νεανική επιδερμίδα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βελτιώνουν επίσης τις ατέλειες του δέρματος και διατηρούν τη λάμψη στα μαλλιά..

Μπορείς να τον απολαύσεις ποικιλοτρόπως

Φτάνει να μπαίνεις στο Cooking για να μάθεις συνταγές που θα δώσουν νοστιμιά στη ζωή σου. Ο σολομός είναι ένα εύκολο ψάρι στο μαγείρεμα και χρειάζεται την απαραίτητη εξάσκηση για να πετυχαίνεις πάντα τέλειο αποτέλεσμα.

 

Blue Island:  www.blue-island.com