Εσύ ξέρεις το … μπλε κρασί;  - Κεντρική Εικόνα

Εσύ ξέρεις το … μπλε κρασί;

Μια ισπανική εταιρία η GIK εφηύρε το μπλε κρασί και αφού πήρε όλες τις άδειές του θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη και όχι μόνο.

Όλοι ξέρουμε το κόκκινο, το λευκό και το ροζέ κρασί. Τώρα στη λίστα βάζουμε και το μπλε κρασί. Όλα καλά, δεν αμφισβητώ αλλά, με τι ταιριάζει; Ξέρουμε το λευκό με το ψάρι και τα θαλασσινά, το κόκκινο με το κρέας και τις πιο δυνατές γεύσεις και το ροζέ ταιριάζει με την όρεξη! Το μπλε κρασί;

Το ισπανικό startup Gik επαναπροσδιορίζει την παλέτα των κρασιών και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Βάσκων και μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψαν το μπλε κρασί. Το κρασί αυτό φτιάχνεται από κόκκινα και λευκά σταφύλια ενώ το χρώμα του το αποκτά από τις ανθοκυανίνες που υπάρχουν στην φλούδα του καρπού. Τα σταφύλια πάντως που χρησιμοποιούνται είναι από αμπέλια της Ισπανίας και σύντομα το κρασί αυτό θα πωλείται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Έχει 11,5 βαθμούς αλκοόλ και το απολαμβάνεις στους 13οC. Γευστικά ταιριάζει με σούσι, nachos με γουακαμόλε, τζατζίκι, καρμπονάρα και σολομό, τουλάχιστον έτσι λένε οι ειδικοί της εταιρίας. Έχει φρουτώδη, γλυκιά γεύση χωρίς υπερβολές είναι βιολογικό και μπορείς να το πιείς ευχάριστα.

Πάντως, εγώ θα το δοκίμαζα!

 

Article Tags: 
GIK, BLUE WINE, INDIGO

Newsfeed