«Το Κυπριακόν» η δική μας γεύση!  - Κεντρική Εικόνα

«Το Κυπριακόν» η δική μας γεύση!

Πήγαμε και δοκιμάσαμε τις συνταγές που μας προσέφερε «το Κυπριακόν» η νέα άφιξη στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού

Δοκιμάσαμε δημιουργικές προτάσεις εμπνευσμένες από την παράδοση και αναβαθμισμένες συνταγές της κυπριακής γαστρονομίας με ιστορία πέραν του ενός αιώνα σε ένα χώρο με έντονα Κυπριακά στοιχεία.

 «Το Κυπριακόν», που αποτελείται από τον επικεφαλής και συντονιστή Κυριάκο Κυριάκου - Consulting Chef, τη Μαριλένα Ιωαννίδου - Ερευνήτρια Κυπριακής Γαστρονομίας, τον Νίκο Αντήλιο - Ερευνητή - Μελετητή Κυπριακής Γαστρονομίας και τον Πέτρο Σπανό Chef της κουζίνας του εστιατορίου μας απέδειξε ότι η κουζίνα μας είναι και πλούσια και νόστιμη.

Δοκιμάσαμε ντιπ από λουβί,σαλάτα με κολοκάσι και κοκκινοκόλοκο, κολοκασοκεφτέδες, μπιφτέκια με χαλλούμι, κουπέπια με σάλτσα από κολοκάσι και κοκοράκι με κριθαράκι. Ακόμα και τα γλυκά είχαν κυπριακό χρώμα και άρωμα αναρόκρεμα σε καρυδόπιτα με σπαστό παστελλάκι, μους αναρής και λουκουμάδες.

 

Το μενού, βασίζεται σε 100% κυπριακές πρώτες ύλες, ενώ η προσοχή στρέφεται πάντα στην εποχικότητα και στην αλλαγή των συνταγών βάση εποχής.

 

Ο Μιχάλης Βιολάρης με την ορχήστρα του ανέλαβε το μουσικό μέρος της βραδιάς, διασκεδάζοντας τους παρευρισκόμενους με αγαπημένα κυπριακά τραγούδια.