Αφράτα και Κυπριακά!  - Κεντρική Εικόνα

Αφράτα και Κυπριακά!

Πριν από 25 χρόνια στο Παλιομέτοχο της επαρχίας Λευκωσίας γεννήθηκαν τα παξιμαδάκια Έλενα.  Η τέχνη της γιαγιάς Ελένης που πέρασε στην εγγονή Έλενα, μια τέχνη που έγινε γνωστή σε όλη την Κύπρο.

Το μυστικό τους βρίσκεται στην αυθεντικότητα της γεύσης αφού χρησιμοποιούν την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Τα προϊόντα Έλενα έγιναν συνώνυμα της ποιότητας και της παράδοσης και όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται στα σπίτια μας.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ο πρώτος φούρνος με την ονομασία "Ξυλόφουρνος Έλενα" ανοίγει επίσημα στον Άγιο Δομέτιο κοντά στην Coca Cola.

Εκεί θα βρεις τα γνωστά παξιμάδια της Έλενας αλλά και μερικά προϊόντα που θα δοκιμάσεις για πρώτη φορά όπως λουκανικόπιτα με χωριάτικο, κυπριακό λουκάνικο κρασάτο, χαλουμόπιτα παραδοσιακή με προζύμι, σιεφταλόπιτα η οποία φτιάχνεται με μία απλή ζύμη της Μόρφου που ψήνεται εύκολα και περιέχει σιεφταλιές. Ακόμη, φτιάχνει πίτα με αβγό και παστουρμά αλλά και ψωμί χωριάτικο ολικής αλέσεως με προζύμι.
 

O "Ξυλόφουρνος Έλενα" θα συνεργάζεται με το ταβερνάκι "Παλιό Σινεμά" από τον Καλοπαναγιώτη και καθημερινά θα σερβίρει εκεί στο αρτοποιείο τα νόστιμα φαγητά του από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο φούρνος θα λειτουργεί καθημερινά από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 22.00.

 

Πηγή: www.timeoutcyprus.com