Cafepro: Νέα διάσταση στον καλό καφέ  - Κεντρική Εικόνα

Cafepro: Νέα διάσταση στον καλό καφέ

ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, για κάθε εγχείρημα, είναι σύμφωνα με το Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Cafepro Ltd, Δρ Χριστόδουλο Χ’’ Βασιλείου, η εμφύσηση τεχνογνωσίας (μέσω κατάλληλης και συνεχούς εκπαίδευσης) σε συνδυασμό με την συνεχή εποπτεία για διασφάλιση της ορθής εφαρμογής της. Ιδιαίτερα στον τομέα του ποιοτικού καφέ espresso όπου τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ενός ευγενούς χαρμανιού (όπως στη περίπτωση του καφέ illy) απαιτούν απόλυτο σεβασμό, ώστε μέσα από τις πολύπλοκες παραμέτρους παρασκευής να διατηρηθούν-αλλά  και αναδειχθούν-σε ικανοποίηση του κάθε απαιτητικού λάτρη του καλού καφέ.

Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ στους κόλπους της Cafepro έχει αποκτηθεί μέσα από μια πολυετή διαδραστική εναλλαγή μεταξύ πρακτικών εμπειριών και επιστημονικής κατάρτισης στο Πανεπιστήμιο του καφέ Università del caffè (www.unicaffe.com) που ιδρύθηκε στη Νάπολη, αλλά λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της illycaffè στη Τεργέστη. Η τεχνογνωσία όμως αποκτά πρακτική χρησιμότητα όχι απλά με τη συσσώρευση αλλά με τη διασπορά της στους κατάλληλους επαγγελματίες του τομέα, και δη baristas, που η εταιρεία επισταμένα φροντίζει να εκπαιδεύει και καθοδηγεί, για τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση του τελικού καταναλωτή. Πρόσφατο παράδειγμα το Barista Μasterclass που παρέδωσε ο ύψιστα διακεκριμμένος στον χώρο του καφέ Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Chris Loukakis, στις 15 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις της Cafepro, Ίωνος 22, στην Έγκωμη, επ’ευκαρία της πρώτης άφιξης στην Κύπρο της τελειότερης μηχανής εσπρέσο στον κόσμο, κι επίσημης μηχανής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπαρίστα, Black Eagle Gravitech, από την Victoria Arduino-την ιστορικότερη κατασκευάστρια μηχανών εσπρέσο στον κόσμο.

Πέρα από ειδικό πρόγραμμα που απευθυνόταν αποκλειστικά σε επαγγελματίες, η εταιρία Cafepro, σε συνεργασία με το liquid Café στην Αγία Νάπα (τελικό προορισμό της Black Eagle Gravitech) παρέθεσε και ανοικτό Cocktail Party προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα και σε απαιτητικούς λάτρεις του καλού καφέ να τον απολαύσουν αλλά και να μυηθούν στα μυστικά του.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ όμως δεν πρέπει να περιορίζεται κι ούτε, πλέον, απευθύνεται στους λίγους! Εδώ και  4 χρόνια έχει αρχίσει τη λειτουργία της (στο κέντρο της Λευκωσίας, οδός Κρήτης 4Α)  η Cafepro Coffee Academy,  η πρώτη Ακαδημία του καφέ στη Κύπρο, φέρνοντας μια καινούργια διάσταση στο χώρο και δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς ιδιώτες να εντρυφήσουν στη πολυσύνθετη επιστήμη-και πρακτική-του καλού καφέ και των παραγώγων του, συμμετέχοντας στα ειδικά σεμινάρια-και πρακτική-που οργανώνονται εκεί,  όπως ‘Ο τέλειος espresso’, ‘Cappuccino Latte Art’  κ.α.

Για πληροφορίες σεμιναρίων απευθύνεστε στα Τηλ. 22665765 ή 99320726/7

Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ αφορά το τελικό-και μονιμότερο-στάδιο, ακολουθώντας την εκπαίδευση και στηριζόμενη στην τεχνογνωσία, όμως αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα επιτυχίας, καθότι ελλείψει αυτής και το πιο τέλειο οικοδόμημα μπορεί να κατεδαφιστεί παρά σε ελάχιστο χρόνο! Με γνώμονα τη βασική αυτή αρχή, η εταιρεία Cafepro φιλοξενεί σε τακτική βάση στους κόλπους του Πανεπιστημίου του Καφέ τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, και βασικά στελέχη, επιχειρήσεων ώστε εμβαθύνοντας τις ίδιες γνώσεις να είναι σε θέση να εποπτεύσουν καλύτερα την επίτευξη-και διατήρηση-της τελικής ποιότητας. Γνωρίζοντας από κοντά την τεχνογνωσία αλλά και τη κουλτούρα illy, επιστρέφουν με νέες γνώσεις και εμπειρίες, πολύτιμα εργαλεία στην κοινή τους επιδίωξη για αναβάθμιση προϊόντων και υπηρεσιών, και του καλού καφέ γενικότερα!

Τηλ: 22665765, info@cafepro.eu,  Ίωνος 22, Έγκωμη 2406, Λευκωσία

Article Tags: 
ILLY, ΚΑΦΕΣ