Ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας στο ατμοσφαιρικό Jamie’s Italian - Κεντρική Εικόνα

Ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας στο ατμοσφαιρικό Jamie’s Italian

Ένα μοναδικό ταξίδι Ιταλικών γεύσεων και αρωμάτων, απόλαυσαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, έμπειροι γευσιγνώστες, διαιτολόγοι και διατροφολόγοι, οι οποίοι παρευρέθηκαν στο Grand Opening Event του πρώτου εστιατορίου Jamie’s Italian στη Λευκωσία, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Η ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας στο ατμοσφαιρικό Jamie’s Italian, αποτέλεσε για τους προσκεκλημένους μια συναρπαστική εμπειρία αρμονικών γευστικών συνδυασμών, καθώς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μερικά από τα παγκοσμίως αγαπημένα και εκλεκτά πιάτα του Jamie Oliver, εμπνευσμένα από το πάθος του διάσημου σεφ για την ιταλική κουζίνα και φτιαγμένα με τα πιο φρέσκα υλικά.

Η έμπειρη και άρτια εκπαιδευμένη ομάδα των chefs του Jamie’s Italian, ετοίμασε ειδικά για τη βραδιά ένα ευφάνταστο μενού με ακαταμάχητα εύγευστα ορεκτικά και κυρίως πιάτα, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους. Το δείπνο περιλάμβανε μεταξύ άλλων το διάσημο Prawn Linguine, τις εκπληκτικές Tagliatelle Bolognese, το Chicken Milanese, το Baked Salmon, το Rib Eye Steak και τη Super Food Salad. Το γαστριμαργικό ταξίδι στο Jamie’s Italian, είχε ως τελικό προορισμό, τα λαχταριστά επιδόρπια, Amalfi Lemon Meringue Cheesecake, το Tiramisu και τη βελούδινη Molten Chocolate Praline Pudding.

Ο Κώστας Κυριαζής Operations Manager του Jamie’s Italian, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τους γευσιγνώστες, διαιτολόγους και διατροφολόγους, στη μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας, τόνισε ότι το Jamie’s Italian με 40 εστιατόρια στις μεγαλύτερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και σε μητροπόλεις όπως το Σύδνεϋ, η Μόσχα, η Σιγκαπούρη, το Σάο Πάολο και το Ντουμπάι επιβεβαιώνει τη φήμη του και συνεχίζει να εξαπλώνεται διεθνώς. Η προσπάθεια μας να φέρουμε κάτι πρωτοποριακό στην Κύπρο πρόσθεσε, υπήρξε μία μικρή επανάσταση στον τομέα του επισιτισμού για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι.

Αναφερόμενος στο ύφος του εστιατορίου, σημείωσε ότι την ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία που αποκομίζει κανείς στο Jamie’s Italian, συμπληρώνει η ατμόσφαιρα του χώρου. Ο συνδυασμός υπογράμμισε των εμπνευσμένων από γεωμετρικά σχήματα κεραμικών, πλήρως εναρμονισμένα με το μέταλλο και την ζεστασιά του ξύλου, δημιουργούν στο χώρο μια φιλόξενη και οικεία αίσθηση.

Η διακόσμηση του εστιατορίου είπε ο κ. Κυριαζής, φανερώνει μια ισχυρή επιρροή από την παλιά πόλη της Λευκωσίας, όπου οι επιβλητικές πόρτες παραπέμπουν στους δρόμους της παλιάς πόλης.

Σχολιάζοντας το ήθος, αλλά και την εφευρετικότητα που χαρακτηρίζουν τον Jamie Oliver, ανέφερε ότι ο διάσημος σεφ δίνει ιδιαίτερη σημασία, στη φρεσκάδα των πρώτων υλών, καθώς και στην εποχικότητα τους και αυτός είναι ο λόγος που το Jamie’s Italian αλλάζει μενού δύο φορές το χρόνο, ενώ προτείνει σε καθημερινή βάση ‘’Specials of the Day”. Ο Jamie Oliver τόνισε, δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και γι’ αυτό στην κουζίνα χρησιμοποιείται ελαιόλαδο και φοινικέλαιο τα οποία προέρχονται από πηγές, οι οποίες προστατεύουν την καταστροφή και την αποψίλωση των δασών, ενώ το χαρτί που χρησιμοποιείται στην κουζίνα είναι βιοδιασπώμενο.

Η Υπεύθυνη Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων κα. Ειρήνη Λαζάρου, παρέθεσε τα βασικά και αδιαπραγμάτευτα σημεία που αφορούν στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί ο Jamie Oliver:

  • Όσον το δυνατόν λιγότερα πρόσθετα και μόνο φυσικές αρωματικές ύλες.
  • Τα κοτόπουλα και τα αυγά είναι ελευθέρας βοσκής.
  • Τα κρέατα, χοιρινό, αρνί και μοσχάρι, προέρχονται από ζώα τα οποία εκτρέφονται σε ανοικτές φάρμες, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του κρέατος, αλλά και η σωστή ευημερία των ζώων.
  • Τα θαλασσινά προέρχονται από προμηθευτές που προστατεύουν τα είδη προς εξαφάνιση, ενώ τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας προστατεύονται από υψηλές προδιαγραφές βιωσιμότητας.
  • Το εστιατόριο προσφέρει το μόνο παιδικό μενού που είναι χωρίς επιπρόσθετο αλάτι, λάδι, και ζάχαρη.
  • Όλα τα πιάτα έχουν ισορροπία στα γραμμάρια ανά μερίδα, στο συνδυασμό πρωτεΐνης, λαχανικών και αμύλου και στο συνδυασμό άλατος και λίπους ανά μερίδα.

Jamie Oliver

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο διάσημος σεφ Jamie Oliver πέραν από τα εστιατόρια του, είναι γνωστός από τις καινοτόμες τηλεοπτικές του εκπομπές, τα δημοφιλή βιβλία μαγειρικής του, αλλά και την επιτυχημένη παγκόσμια καμπάνια του για καλύτερη εκπαίδευση γύρω από το φαγητό και την υγιεινή διατροφή.