150 χρόνια Farine Lactée - Κεντρική Εικόνα

150 χρόνια Farine Lactée

Η Nestlé και η εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ., γιορτάζουν φέτος τα 150 χρόνια του Farine Lactée, το πρώτο προϊόν που δημιούργησε ο Henri Nestlé και που με αυτό, άλλαξε τα δεδομένα στην βρεφική διατροφή.

Το 1860, ο Henri Nestlé, ένας άνθρωπος με όραμα και πάθος για την επιστήμη, στην προσπάθεια του να βρει διατροφικές λύσεις που θα μείωναν τη παιδική θνησιμότητα, δημιουργεί το πρώτο διατροφικά πλήρες γεύμα για βρέφη, το γνωστό και αγαπημένο μέχρι σήμερα Farine Lactée.

Σε μια εποχή που οι κανόνες υγιεινής και ποιότητας δεν ήταν ακόμα υποχρεωτικοί, ο ίδιος ανέπτυξε ένα τρόπο να κάνει το προϊόν ασφαλές και ποιοτικά σωστό. Λίγα χρόνια αργότερα, περήφανος για το προϊόν του, βάζει το όνομα του πάνω σε αυτό και κατοχυρώνει την διάσημη φωλιά της Nestlé.

Μέχρι το 1874, οι Βρεφικές Κρέμες Δημητριακών ήταν ήδη διαθέσιμες σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ στο μεταξύ κερδίζουν την ευρεία αναγνώριση της Ιατρικής Κοινότητας. Το 1929, πρωτοπορώντας για ακόμα μια φορά, γίνεται προσθήκη βιταμινών και μέχρι το 1948 αναπτύσσεται μια «στιγμιαία συνταγή», κάνοντας το προϊόν πιο πρακτικό και εύκολο στην προετοιμασία του.

To 2009, οι Βρεφικές Κρέμες Δημητριακών Nestlé ενισχύονται με προβιοτικά για να βοηθήσουν την φυσική άμυνα του βρέφους. Στις μέρες μας, η Nestlé αντιμετωπίζει την παγκόσμια πρόκληση ανεπάρκειας σιδήρου δημιουργώντας τις Βρεφικές Κρέμες Δημητριακών Nestlé με σίδηρο που συμβάλλει στην φυσιολογική γνωσιακή ανάπτυξη. Είναι διαθέσιμες σε 180 χώρες και πάνω από 14,000 γεύματα καταναλώνονται κάθε λεπτό, παρέχοντας Μεγάλη Διατροφική αξία στις «μικρές κοιλίτσες» εκατομμυρίων βρεφών σε όλο τον κόσμο.

Η Nestlé, παραμένει αποφασισμένη να συνεχίσει να οδηγεί τον κόσμο των Βρεφικών Κρεμών Δημητριακών, τρέφοντας υγιέστερες γενεές με βάση την επιστήμη της διατροφής.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση της εταιρείας Βάσσος Ηλιάδης:

Ντίνος Χαραλάμπους, Φαίδρα Δικαίου, Χρύσος Χρυσοστόμου, Αθηνά Παπάμιχαηλ, Βάσσος Κ. Ηλιάδης 

 

Χριστίνα Παναγιώτου, Δρ. Ξένια Κορνηλίου, Δρ. Χρυσούλα Ντάχερ 

Τμήμα Ιατρικής Ενημέρωσης Nestle