Σταύρη Κλεάνθους

Η Σταύρη Κλεάνθους είναι μια νέα και παθιασμένη με τη δουλειά της κλινική διαιτολόγος/διατροφολόγος. Ολοκλήρωσε το πτυχίο της στη Διατροφολογία, στο Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016. Έπειτα, κατέκτησε τον τίτλο του Κλινικού Διαιτολόγου ολοκληρώνοντας το Μεταπτυχιακό Κλινικής Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το 2018.

Κατά τη διάρκεια του Μεταπτυχιακού, συμπλήρωσε 1048 ώρες πρακτικής σε ιδιωτικά και δημόσια τμήματα - διαιτολογικά γραφεία, γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, Κέντρο Αθλητικών Ερευνών Κύπρου (KAEK) και Πολυκλινική Υγεία. Κατά την πράκτική της άσκηση αντιμετώπισε διάφορα περιστατικά ογκολογίας, βαριατρικής χειρουργικής, διαβήτη, καρκίνου και άλλα. Όντας μέλος διεπιστημονικής ομάδας με ιατρό και νοσηλευτές, εφάρμοσε με επιτυχία διατροφικές παρεμβάσεις στους ασθενείς. Ταυτόχρονα, πραγματοποίησε διάφορες ομιλίες σε σχολεία για την υγιεινή διατροφή, ομιλιές σε επιστημονικό κοινό και ενημερωτικό σεμινάριο για νεαρά παιδιά με Διαβήτη.

Η Σταύρη είναι εγγεγραμένη στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου (CyRBFSTD). Είναι επίσης ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου (CyDNA) και της Κυπριακής και Ευρωπαικής Κλινικής Εταιρείας και Μεταβολισμού (CySPEN & ESPEN).