• Φανταστικές νηστίσιμες καριόκες - Images
Γλυκόξινη σάλτσαΝηστίσιμο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου

Υλικά:

Για 20 κομμάτια:
200
 
γρ. ζάχαρη
200
 
γρ. νερό
2
 
κ.σ. κακάο
¼
 
κ.γ. κανέλα
4
 
κ.σ. κονιάκ
250
 
γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
150
 
γρ. φρυγανιά
Για την επικάλυψη:
500
 
γρ. κουβερτούρα λιωμένη
20 λεπτά

Φανταστικές νηστίσιμες καριόκες

Time estimation : 
20 λεπτά
Portions: 
9+ άτομα
0
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Υλικά:

Για 20 κομμάτια:
200
 
γρ. ζάχαρη
200
 
γρ. νερό
2
 
κ.σ. κακάο
¼
 
κ.γ. κανέλα
4
 
κ.σ. κονιάκ
250
 
γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
150
 
γρ. φρυγανιά
Για την επικάλυψη:
500
 
γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Εισαγωγή: 

Καριόκες νηστίσιμες έχετε φτιάξει ποτέ; Είναι εύκολη και φανταστική συνταγή! Κανείς δεν καταλαβαίνει ότι είναι νηστίσιμες και όλοι νομίζουν ότι πρόκειται για τις κλασικές καριόκες.

Εκτέλεση: 

Για τις νηστίσιμες καριόκες φτιάχνουμε πρώτα ένα σιρόπι. Βάζουμε τα πρώτα τέσσερα υλικά (ζάχαρη, νερό, κακάο, κανέλα) σε μία κατσαρόλα, ανακατεύουμε να διαλυθούν κακάο και ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση το σιρόπι για 2΄.

Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά. Αφήνουμε 5′ να κρυώσει. Προσθέτουμε μέσα στο ζεστό σιρόπι τα υπόλοιπα υλικά κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά και ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει ζύμη σαν πλαστελίνη. Μπορούμε με δυο τρόπους να φτιάξουμε τις καριόκες. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ. Ή πιο εύκολα, κάνουμε τη ζύμη ρολό όπως το μωσαϊκό, το τυλίγουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει. Μετά, αφού παγώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε χλιαρή ώστε να πάρουν επάνω οι καριόκες λεπτή στρώση σοκολάτας. Μια μια βουτάμε τις καριόκες στην λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν ολόγυρα.

Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά. Τις τυλίγουμε σε χαρτάκια και τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σιρόπι που περίσσεψε από κάποιο γλυκό, σε συνδυασμό με σιρόπι από γλυκά του κουταλιού. Έτσι θα γίνουν φανταστικές οι καριόκες.

 

Πηγή: Argiro.gr

Newsfeed