Σπαγγέτι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάςΛαζάνια ραγού μπολονέζ

Υλικά:

1
 
πακέτο τορτελλίνι με τυρί ΜΙΤΣΙΔΗ (250γρ)
2
 
κολοκυθάκια
1
 
ολόκληρο αυγό & 1 κροκάδι αυγού
1
 
φλ. τυρί παρμεζάνα
½
 
φλ. Ηλιέλαιο
 
πιπέρι
45 λεπτά

Τορτελλίνι καρμπονάρα με κολοκυθάκι

Time estimation : 
45 λεπτά
Portions: 
2 άτομα
0
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Υλικά:

1
 
πακέτο τορτελλίνι με τυρί ΜΙΤΣΙΔΗ (250γρ)
2
 
κολοκυθάκια
1
 
ολόκληρο αυγό & 1 κροκάδι αυγού
1
 
φλ. τυρί παρμεζάνα
½
 
φλ. Ηλιέλαιο
 
πιπέρι
Εκτέλεση: 

Κόβετε το κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες, πασπαλίζετε με αλάτι και αφήνετε να βγει το νερό του. Το στεγνώνετε με χαρτοπετσέτα για να σιγουρευτείτε ότι είναι στεγνό. Σε ένα μικρό μπολ κτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε τη μισή παρμεζάνα και το πιπέρι. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τηγανίζετε το κολοκυθάκι. Μην τα βάλετε όλα μαζί και μην τα ανακατεύετε συχνά για να μην σπάσουν. Μεταφέρετε τα έτοιμα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα και συνεχίζετε μέχρι να ψηθούν όλα. Πετάτε το λάδι που έχει μείνει διατηρώντας το 1/3 στο τηγάνι. Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό ψήνετε τα τορτελλίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βάζετε τα κολοκυθάκια πίσω στο τηγάνι, ανάβετε τη φωτιά και  όταν τα τορτελλίνι είναι έτοιμα τα βάζετε στο τηγάνι και φυλάγετε ½ φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα. Ανακατεύοντας, προσθέτετε το αυγό και αν χρειάζεται προσθέστε λίγο από το νερό της κατσαρόλας για να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα. Σερβίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.

*Ποιός είπε ότι όταν είσαι χορτοφάγος δεν μπορείς να απολαύσεις μια λαχταριστή καρμπονάρα; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και δεν θα ξανασκεφτείτε το μπέικον!