• Cheesecake με σοκολάτα και raspberry - Images
Cheesecake με φράουλαΚέικ με κομπόστα Del Monte

Υλικά:

400
 
γραμμ. raspberries
300
 
γραμμ. λευκή σοκολάτα
40
 
γραμμ. μαλακό light βούτυρο
40
 
γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
100
 
γραμμ. αλεσμένα αμύγδαλα
50
 
γραμμ. φουντούκια
200
 
ml κρέμα γάλακτος
5
 
γραμμ. άγαρ
700
 
γραμμ. τυρί
100
 
ml νερό
45 λεπτά

Cheesecake με σοκολάτα και raspberry

Time estimation : 
45 λεπτά
Portions: 
9+ άτομα
3
Average: 3 (1 vote)

Υλικά:

400
 
γραμμ. raspberries
300
 
γραμμ. λευκή σοκολάτα
40
 
γραμμ. μαλακό light βούτυρο
40
 
γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia
100
 
γραμμ. αλεσμένα αμύγδαλα
50
 
γραμμ. φουντούκια
200
 
ml κρέμα γάλακτος
5
 
γραμμ. άγαρ
700
 
γραμμ. τυρί
100
 
ml νερό
Εκτέλεση: 

Κρατάμε μερικά raspberries και 2 μπάρες λευκή σοκολάτα για διακόσμηση. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C ( φυσικό αέριο σήμα 6 ).
Σε ένα μπολ, τοποθετoύμε το μαλακό βούτυρο, 20 γραμμ. Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia, αμύγδαλο, σκόνη φουντουκιών και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε αυτό το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα, την οποία έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια, αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά πριν το βάλουμε στο ψυγείο.
Πλένουμε τα raspberries και τοποθετούμε τα σε μια κατσαρόλα με 20 γραμμ. Canderel με γλυκαντικό από το φυτό Stevia και ελάχιστο νερό. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια το αφαιρούμε.
Τοποθετούμε την τεμαχισμένη άσπρη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με 4 γραμμ. άγαρ και βράζουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε πάνω από την άσπρη σοκολάτα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε ξανά καλά. Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα και λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
Παράλληλα, ρίχνουμε 300 ml νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο του άγαρ και θερμαίνουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κομπόστα φρούτων, ανακατεύουμε, αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το cheesecake. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Διακοσμούμε το cheesecake με λίγα raspberries και άσπρα τσιπ σοκολάτας.

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Η σοκολάτα έρχεται να προσφέρει τα πολύτιμα οφέλη της σε μια ORAC παραλλαγή του κλασικού cheesecake.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Ένα ORAC γλυκό υψηλότατο σε διατροφικά οφέλη και αντιοξειδωτική ικανότητα. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε raspberries, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς η συνταγή αυτή προσφέρει αντιγηραντικές, καρδιοπροστατευτικές και αντιυπερτασικές. Τα raspberries πλούσια σε βιταμίνη C έχουν επίσης την ικανότητα να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και να φροντίζουν για την υγιή όψη της επιδερμίδας, ενώ τα φουντούκια και τα αμύγδαλα περιέχουν πολύτιμα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.