Μαγειρική 101 - Κεντρική Εικόνα

Μαγειρική 101

«Δεν μπορώ να βράσω ούτε αυγό» η κλασική φράση από αυτούς που δεν ασχολούνται με την κουζίνα,  για να μπορέσετε να επιβιώσετε λοιπόν  ακολουθήστε  τις πιο κάτω πρακτικές  συμβουλές και μερικές συνταγές που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένα παιδί .

 

Αρχίζουμε με τα αυγά μιας και το φέρε η κουβέντα…!

Ένα αυγό διατηρείται στο ψυγείο περίπου ένα μήνα από την ημερομηνία που παράχθηκε. Μέτα το πρώτο 24ώρο χάνει την φρεσκάδα του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για μαρέγκες, μαγιονέζα, κέικ φούρνου κτλ .Το αυγό  είναι καλύτερα να βγει από το ψυγείο μισή ώρα πριν την χρήση του.

 

 

ΡΥΖΙ απλό αλλά μπορεί να γίνει και περίπλοκο  το οποίο μεταμορφώνεται ανάλογα με τα υλικά που θα του προσθέσεις ! θα το βρεις σε όλες τις κουζίνες του κόσμου!

Οδηγός για να ψήσεις ένα σωστό σπυρωτό ρυζάκι

1φλ ρύζι χρειάζονται  2φλ νερού για να ψηθεί  όπου σχεδόν τριπλασιάζεται σε όγκο όταν ψηθεί.

Κοχλάζετε το νερό με τις πιο πάνω αναλογίες  για περίπου 2-3 λεπτά, ρίχνετε το ρύζι μέσα και σε περίπου 7-8 λεπτά χαμηλώνεται  την φωτιά το σκεπάζεται μέχρι να πιεί το νερό του  για ακόμη 2-3 λεπτά.

Για μια λίγο πιο περίπλοκη συνταγή δείτε πιο κάτω

http://cooking.sigmalive.com/syntages/ospria/3118/aigyptiako-fakoryzo-me-saltsa-ntomatas

Το τέλειο στέικ

Χρόνος ψησίματος  για ένα στέικ 2 εκ. ,

rare είναι 2 λεπτά από τη κάθε πλευρά

medium τρία λεπτά από την κάθε πλευρά

Medium to well done τέσσερα λεπτά από την κάθε πλευρά

 

Οδηγίες ψησίματος:

Βγάζουμε το στέικ από το ψυγείο για να πάρει θερμοκρασία δωματίου

Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και απ οτις 2 πλευρές και το αλατοπιπερώνούμε

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να κάψει (το τηγάνι είναι αρκετά ζεστό όταν μια σταγόνα νερού  χορέψει μέσα!  Μετά αλείφουμε και το τηγάνι με ελάχιστο λάδι  βάζουμε το στέικ για να ψηθεί κρατούμε τους χρόνους αυστηρά  μην γυρίσετε το στέικ πριν ψηθει απ οτην μία πλευρά το γυρίζουμε μόνο 2 φορές μια από την μια και μια από την άλλη, όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο πιάτο για 5 λεπτά….

Συνταγή για στέικ

http://cooking.sigmalive.com/syntages/kreas/3042/black-angus-mosharisio-steak-foodsaver-me-lahanika

 

 

Ψευτό τυροπιτάκια

Έρχονται ξένοι! Τι να τους προσφέρω;

Μπαγκέτα γαλλική κομμένη σε φέτες  3-4 εκ

5 αυγά

1 ½  φλιτζάνι τυρί ψιλοκομμένο

3 αυγά

Χτυπάτε τα αυγά ανακατεύετε μέσα το τριμμένο τυρί  μέχρι να γίνει ένα λείος χυλός καλύπτετε τα ψωμάκια με τον χυλό Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι  ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές λάδι  και τα ρίχνετε μέσα τα αφήνετε να ροδήσουν από την μια πλευρά και τα γυρίζετε από την άλλη τα σερβίρεται ζεστά!

 

 

 

Article Tags: 
101