5  συν 1 Τροφές που … ανεβάζουν τη λίμπιντο  - Κεντρική Εικόνα

5 συν 1 Τροφές που … ανεβάζουν τη λίμπιντο

Καλά εμείς δεν περιμένουμε απλά τον Άγιο Βαλεντίνο για να έχουμε μια ευχάριστη και υγιή ερωτική ζωή, αλλά παρόλα αυτά ψάξαμε και βρήκαμε εκείνες τις τροφές που θα χρειαστείς σήμερα προκειμένου να απολαύσεις εξ ολοκλήρου τη γιορτή των ερωτευμένων

Θαλασσινά
Σήμερα θα πας Blue island να πάρεις οστρακοειδή γιατί έχουν σίδηρο και ψευδάργυρο, δυο ουσίες απαραίτητες τόσο για τον αντρικό όσο και για το γυναικείο οργανισμό. Τα θαλασσινά επίσης αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β3 που συμβάλλει στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.

Στο πιάτο: Σερβίρετε φρέσκα στρείδια με τον κλασσικό τρόπο: Μαζί με ένα μπολ με ξύδι από κόκκινο κρασί, μέσα στο οποίο θα ρίξετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πιπέρι.

 

Σοκολάτα
Περιέχει συστατικά που απελευθερώνουν σεροτονίνη στον εγκέφαλο- μια ορμόνη που προκαλεί αισθήματα ευχαρίστησης και χαλάρωσης, σαν και αυτά που βιώνουμε στον έρωτα. Όταν μάλιστα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο θεωρείται ακόμα πιο αποτελεσματική. Γι’ αυτό προτιμήστε μια σοκολάτα υγείας με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει τη διεγερτική ουσία φαινυλαιθυλαμίνη, που συμβάλει στην εκδήλωση της ερωτικής επιθυμίας.

Στο πιάτο: Απόλαυσέ την χωρίς ενοχές μαζί με το κόκκινο κρασί σου

Τζίντζερ
Η πιπερόριζα, διαθέτει ένα χαρακτηριστικό, πικάντικο άρωμα και γεύση που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, τονώνοντας τη ροή του αίματος, που κάνει τις ερωτογενείς ζώνες πολύ πιο ευαίσθητες. Θεωρείται μάλιστα ότι λειτουργεί όπως ακριβώς και το βιάγκρα για τον άντρα.

Στο πιάτο: Σερβίρετε ζαχαρωμένο τζίντζερ μετά το φαγητό, βράστε 450γρ. ζάχαρη μαζί με 175ml νερό σε μια κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να καραμελώνει, προσθέστε ένα κομμάτι τζίντζερ (γύρω στα 100γρ.), ανακινήστε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθεί καλά με την καραμέλα και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Κόψτε σε κυβάκια και σερβίρετε.

 

Σπαράγγια
Περιέχει ποτάσιο, απαραίτητο για τη διατήρηση της σωστής ισορροπίας των υγρών στο σώμα (αποτρέποντας, έτσι, το «φούσκωμα»), ενώ έχει επίσης ήπια αποτοξινωτική δράση, που αντισταθμίζει την αρνητική επίδραση του αλκοόλ.

Στο πιάτο: Η Natalie Savona, διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Kitchen Shrink», προτείνει να φτιάξετε αβγά σκράμπλ με σπαράγγια, για ένα σούπερ αφροδισιακό πρωινό. Κόψτε τις άκρες από 10 σπαράγγια και ζεματίστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Μοιράστε τα σε δυο πιάτα και σερβίρετε από πάνω τα αβγά, τελειώνοντας με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

 

Αβοκάντο
Γεμάτο φολικό οξύ για να μεταβολίζονται οι πρωτεΐνες, δεν είναι τυχαίο που οι Ατζέκοι το αποκαλούσαν «όρχι» αφού θεωρούσαν ότι προέρχεται από το «δέντρο» των όρχεων αποτρέποντας μάλιστα την κατανάλωσή του από τις παρθένες. Δεδομένου ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β6, Ε και σε άλλα στοιχεία που βοηθούν στη καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και των νευροδιαβιβαστών, δεν θα μπορούσε να λείπει από την εν λόγω λίστα.

Στο πιάτο: Μπορείτε να φτιάξετε απολαυστικό γουακαμόλε 

 Πιπεριές τσίλι
Περιέχουν καψαϊκίνη, μια ουσία με έντονη κάψα που απελευθερώνει αδρεναλίνη, που βοηθά τον οργανισμό να κινητοποιήσει όλες τις πηγές ενέργειάς του.

Στο πιάτο: Προσθέστε τις σε σαλάτες ψιλοκομμένες αφαιρώντας οπωσδήποτε τα σποράκια.