Κάνε σύμμαχο το πράσο!  - Κεντρική Εικόνα

Κάνε σύμμαχο το πράσο!

Είναι νόστιμα και κάνουν καλό στην υγεία μας … τι άλλο θέλεις;

Αρχικά, πως θα καταλάβεις ότι το πράσο είναι φρέσκο; Θα πρέπει να είναι σκληρά τα λευκά και τα πράσινα μέρη του, να μην είναι πολύ μεγάλα σε μέγεθος και η ρίζα τους να δείχνει υγιής. Ένα ολόκληρο πράσο παρέχει μόλις 54 θερμίδες,κι έτσι μπορεί να προσθέσει όγκο και γεύση στο γεύμα σου χωρίς να σε φορτώσει με θερμίδες. 

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και χαμηλό σε θερμίδες, επομένως κατάλληλο για όποιον προσπαθεί να διατηρήσει το βάρος του σε φυσιολογικά επίπεδα.

Συμβάλλει στην καλή κατάσταση της καρδιάς και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Βοηθά στην καταπολέμηση της αναιμίας λόγω της περιεκτικότητάς του σε σίδηρο.

Ενισχύει τη μνήμη και καταπολεμά την υψηλή χοληστερόλη.

Περιέχει πολλές βιταμίνες όπως Κ, C, Α, Ε.

Έχει διουρητικές ιδιότητες και θεραπεύει το πρήξιμο των άνω και κάτω άκρων.

Τα πράσα αποτελούνται από νερό σε ποσοστό 90% και περιέχουν φλαβονοειδή που προστατεύουν από μερικές μορφές καρκίνου, όπως του εντέρου άλλα και του μαστού.

Και αν όλα τα παραπάνω δεν σου αρκούν, θα πρέπει να ξέρεις επιπλέον ότι τα πράσα αποτελούν καλή πηγή λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, ενώσεων που συμβάλλουν στην υγιή όραση.

 Το πράσο μπορεί να καταναλωθεί ωμό στις σαλάτες, όπως το φρέσκο κρεμμύδι, να μαγειρευτεί με ρύζι ή να συνοδεύσει το κρέας. Οι μήνες Ιανουάριος- Φεβρουάριος- Μάρτιος θεωρούνται οι καλύτεροι για την κατανάλωση των πράσων