Ιδέες για απολαυστικά, υγιεινά σπιτικά ροφήματα - Κεντρική Εικόνα

Ιδέες για απολαυστικά, υγιεινά σπιτικά ροφήματα

Αν η υγιεινή διατροφή παραμένει υψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων σου, τότε το διαιτολόγιό σου είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει γενναίες ποσότητες φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση πέντε μερίδων ημερησίως, αλλά αν σε τρομάζει ο αριθμός ησύχασε, γιατί τώρα μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα υγιεινά ροφήματα. Διάβασε και ακολούθησε τις παρακάτω έξυπνες ιδέες που θα κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη και διασκεδαστική από ποτέ.

Συστατικά

Τα συστατικά αποτελούν την πρώτη και πιο βασική ύλη της διαδικασίας. Γι’ αυτό επίλεξε οργανικά προϊόντα. Φτιάχνοντας ροφήματα με οργανικά προϊόντα, θα διαπιστώσεις αμέσως τη διαφορά στη γεύση και κυρίως τη θετικότερη επίδραση στον οργανισμό σου. Αν διαθέτεις τον αντίστοιχο χώρο, αποτελεί καταπληκτική ευκαιρία να φτιάξεις το δικό σου κήπο που θα σε τροφοδοτεί με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα όλο το χρόνο, ενώ η ενασχόληση με τη δημιουργία του συνιστά έναν ωραίο τρόπο εκγύμνασης. Αν πάλι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να γίνει, προσπάθησε να βρεις τρόπο να προμηθεύεσαι τα προϊόντα είτε από τις τοπικές λαϊκές αγορές, είτε από τον κήπο κάποιου φίλου.  

Συνταγές

Στην αρχή πειραματίσου με απλές συνταγές που περιλαμβάνουν ένα μόνο υλικό. Για παράδειγμα, ξεκίνησε φτιάχνοντας χυμούς από καρότο ή μήλο και μόλις εξοικειωθείς, δοκιμάζεις πιο περίπλοκες παρασκευές που συνιστούν την ανάμειξη περισσότερων υλικών. Συγκεκριμένα, η δημιουργία των αγαπημένων σου smoothies αποτελεί εξαιρετική ιδέα για να εκτελέσεις μια τέτοια συνταγή, καλύπτοντας ευρεία γκάμα επιλογών, ορισμένες από τις οποίες, βοηθούν και στη μείωση της χοληστερόλης. Ενδεικτικά, το γάλα ή το ρόφημα γιαουρτιού αποτελούν πηγές με πρόσθετες φυτικές στερόλες, καθώς παράλληλα και σημαντικά συστατικά των αγαπημένων μας ροφημάτων.

Κατάλληλα εργαλεία

Ένας καλός αποχυμωτής ή ένα μπλέντερ για smoothies είναι σημαντικά εργαλεία για να ξεκινήσεις το πειραματικό σου ταξίδι, δίχως να χρειαστεί να ξοδέψεις αρκετά χρήματα. Στην αγορά μπορείς να βρεις καλές και οικονομικές λύσεις, ενώ αν αναρωτιέσαι ποιο είδος θα σε βολέψει περισσότερο στην αρχή, φρόντισε να διαβάσεις αρκετές κριτικές ή συμβουλεύσου κάποιον ειδικό σε κατάστημα.

Παρότρυνε οικογένεια και φίλους να συμμετέχουν στη διαδικασία

Άδραξε την ευκαιρία για να διοργανώσεις μια ακόμη ξεχωριστή συγκέντρωση, προσκαλώντας στο σπίτι οικογένεια και φίλους για να φτιάξετε παρέα και να ανταλλάξετε νέες συνταγές. Εκτός του ότι η διαδικασία περιλαμβάνει αρκετά στάδια, είναι χρονοβόρα και θα χρειαστείς βοήθεια, θα έχεις τη δυνατότητα να μυήσεις τον περίγυρό σου σε πιο υγιεινές συνήθειες και να μάθεις έναν εξαιρετικό τρόπο για τη τη μείωση της χοληστερόλης σε όσους το έχουν ανάγκη.