Σορμπέ: Η απόλαυση του καλοκαιριού  - Κεντρική Εικόνα

Σορμπέ: Η απόλαυση του καλοκαιριού

Εξίσου απολαυστικά όσο και τα παγωτά, τα σομπέ έχουν δροσερή γεύση φρούτων και γεμίζουν τον οργανισμό ενέργεια. Μπορείς εύκολα να τα φτιάξεις στο σπίτι με αγνά υλικά και επιπλέον να πειραματιστείς στην κουζίνα με τις ποσότητές τους βάση του γούστου σου.  

Τα σορμπέ φτιάχνονται από τη σάρκα των φρούτων και έχουν πλούσια υφή και γλυκιά γεύση. Φτιάχνονται χωρίς την προσθήκη γάλακτος, σε αντίθεση με το παγωτό και επιπλέον δεν έχουν λιπαρά. Σημαντικό είναι να γνωρίζεις επίσης πως διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους, παρόλα αυτά επειδή είναι πλούσια σε ζάχαρη, καλό είναι να καταναλώνονται με μέτρο. Μπορείς να τα φτιάξεις με ή χωρίς παγωτομηχανή. 

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζεις πως τα φρούτα που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία των σορμπέ είναι καλό να είναι ώριμα και ζουμερά, ενώ σε περίπτωση που απαιτείται προσθήκη χυμού, αυτός είναι καλύτερα να είναι φρεσκοστυμμένος. Για καλύτερη απόλαυση στο σερβίρισμα, το ιδανικό είναι τα μπολ ή τα ποτήρια που θα χρησιμοποιήσεις να είναι παγωμένα. 

Για την ιστορία, το σορμπέ εμφανίστηκε τον 17ο περίπου αιώνα στη Γαλλία και αφορούσε σε ένα δροσερό ποτό με ζάχαρη και πούλπα λεμονιού. Κατά την ίδια περίοδο θα αγαπηθεί και από τους Άγγλους οι οποίοι άντλησαν τις συνταγές τους από την Τουρκία κυρίως. Λέγεται πως τα λεγόμενα τουρκικά "σερμπέτια", αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα δροσερά σορμπέ που αγαπήθηκαν αργότερα από την δυτική κουζίνα.