Η εταιρεία πίσω από το φαινόμενο Nutella - Κεντρική Εικόνα

Η εταιρεία πίσω από το φαινόμενο Nutella

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Νουτέλας, ψάξαμε και βρήκαμε κάποια στοιχεία για το φαινόμενο σοκολάτα που όλοι αγαπάμε.

Ιστορία του Όμιλου Ferrero

Πρόκειται για μια ιστορία επιτυχίας που πλέον εισέρχεται στην τρίτη γενιά της. Η προηγούμενη, σημερινή και μελλοντική ιστορία μιας πανέξυπνης και αποφασισμένης ιταλικής οικογένειας από την περιοχή του Πιεμόντε, στέκεται περήφανα πίσω από το εμπορικό σήμα, την οικονομική επιτυχία και την επέκταση μιας πολυεθνικής εταιρείας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ανάπτυξη του Oμίλου στέφθηκε με τέτοια επιτυχία χάρη στην εξαιρετική καθημερινή δέσμευση που επιδεικνύει κάθε μέλος του προσωπικού του.

Από την ίδρυση της το 1946, η εταιρεία οδηγείται από το πάθος της για την τελειότητα και από την αφοσίωση των εργαζομένων της. Το πνεύμα της πίστης και του επαγγελματισμού είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο το προσωπικό μας εκτελεί τις συναλλαγές του με καταναλωτές, κοινότητες, ιδρύματα και επιχειρηματικούς εταίρους.

Αυτή η αφοσίωση έφερνε πάντα εξαιρετικά αποτελέσματα. Κατά το οικονομικό έτος 2013-2014, ο όμιλος Ferrero κατέγραψε αυξανόμενο ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 8,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο όμιλος Ferrero απασχολεί περισσότερους από 34.000 ανθρώπους σε 53 χώρες, διαθέτει 20 εργοστάσια παραγωγής σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 3 αποτελούν κοινωνικές επιχειρήσεις της Ferrero σε Αφρική και Ασία, καθώς και 9 γεωργικές επιχειρήσεις. Τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από 160 χώρες, ενώ έχουν γίνει μέρος της συλλογικής μνήμης και του τρόπου ζωής πολλών χωρών με ολόκληρες γενιές να τα λατρεύουν και συχνά να τα θεωρούν ως σύμβολα πολιτισμού. Ο διευθύνων σύμβουλός μας, ο Giovanni Ferrero, δεν ξέχασε ποτέ τις θεμελιώδεις αξίες και τις βασικές αρχές της εταιρείας. Θα συνεχίσει να θέτει νέους στόχους για το μέλλον και να οδηγεί τον Όμιλο σε καινούργιες επιτυχίες.

Τα συστατικά της Nutella

Η Nutella® έχει αυθεντική γεύση φουντουκιού και κακάο και η μοναδική κρεμώδη υφή της εντείνει αυτή τη γεύση. Είναι τόσο νόστιμη που ακόμη και μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να χαρίσει εξαιρετική απόλαυση: 15 γρ. /1 κ.σ. Nutella απλωμένη στο ψωμί είναι αρκετό για να εγγυηθεί μια ασυναγώνιστη γεύση και μια ευχάριστη εμπειρία.

 

Τι περιέχει:

Ζάχαρη, φοινικέλαιο, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ (13%), ΓΑΛΑ αποβουτυρωμένο σε σκόνη (8,7%), κακάο αποβουτυρωμένο (7,4%), γαλακτοματοποιητές: λεκιθίνες (ΣΟΓΙΑΣ), βανιλλίνη.

 

Πηγή: Nutella.com