Parlez vous francais?  - Κεντρική Εικόνα

Parlez vous francais?

Η Lidl μας έμαθε να μιλάμε και να τρώμε γαλλικά. Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στη Lidl Food Academy  ζήσαμε για λίγες ώρες ένα ταξίδι στην πόλη του φωτός, του έρωτα και της γεύσης.

Οι τυχεροί που συμπλήρωσαν το κουπόνι στα καταστήματα Lidl και επιλέγηκαν μετά από κλήρωση, φόρεσαν ποδιές και ανέλαβαν ρόλο μάγειρα έχοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν νόστιμα φαγητά Γαλλικής προέλευσης.

Ανάμεσα στις πεντανόστιμες συνταγές αυτή που εντυπωσίασε ήταν η Galette aux pommes μια εύκολη και ευπαρουσίαστη τάρτα μήλου, χρησιμοποιώντας για την γέμισή της μήλα Golden delicious, μέλι Γλυκάνθη, κανέλα  Kania και βούτυρο Milbona, υλικά που μπορείς εύκολα να βρεις στα ράφια του ‘διπλανού’ καταστήματος της Lidl.

Μετά τη σύντομη παρουσίαση και την επίδειξη του σωστού τρόπου παρασκευής όλων των συνταγών που πραγματοποιήθηκε από τον Chef, Κωνσταντίνο Πετεβίνο, οι παρευρισκόμενοι ανέλαβαν δράση και άρχισαν να εκτελούν τις συνταγές.  

Το αποτέλεσμα μαγευτικό, με τις μυρωδιές να κυριαρχούν σε όλη την ακαδημία και το χαμόγελο ευχαρίστησης ζωγραφισμένο στο πρόσωπο των συμμετεχόντων.

Το μάθημα ολοκληρώθηκε με τους νικητές να απολαμβάνουν τις δημιουργίες τους, επιλέγοντας ως συνοδευτικό χυμό, κρασί ή σαμπάνια.

Και όλα αυτά με υλικά που μπορεί ο καθένας μας να βρει που αλλού; Φυσικά στο γειτονικό κατάστημα της Lidl για την παρασκευή πιάτων γαλλικής κουζίνας!

Όσο για τις συνταγές του κάθε μαθήματος, μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας: www.lidlfoodacademy.com.cy

 

Lild Food Academy, Στασικράτους 34, Λευκωσία.