ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ - Κεντρική Εικόνα

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Αγαπημένες έθνικ γεύσεις που ξεχειλίζουν αρώματα.

 

Η Lidl Food Academy πραγματοποίησε το Σάββατο 03.11.18, ένα μάθημα αφιερωμένο στη Μέση Ανατολή. Μυρωδιές από μπαχάρια, πλούσια γεύση από ξηρούς καρπούς και μια έθνικ εναλλακτική προσέγγιση για το καθημερινό τραπέζι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα τελευταία χρόνια ανθεί σε παγκόσμιο επίπεδο ως μία από τις πλέον ιδιαίτερες εθνικές κουζίνες. Όσοι γνωρίζουν από καλό φαγητό, έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις συνταγές και τα αρώματα της Μέσης Ανατολής και οι παρευρισκόμενοι στο μάθημα της Ακαδημίας είναι πλέον μέρος αυτών.

 

Ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος έκανε την αρχή με το Γεμιστό ψωμί με ημίσκληρο τυρί «Τρείς Βοσκοί», μέλι «Γλυκάνθη», κάρδαμο και μαχλέπι “Khaliat nahal”. Ένα αφράτο ψωμί που μπορεί να «σταθεί» μόνο του αλλά και να συνοδέψει μια βραδιά με κρασί και cheese platter. Στην συνέχεια το μενού είχε Αβγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας «Shakshuka» που το μυστικό του σεφ ήταν το τσίλι,«Deluxe» το οποίο έδωσε την σωστή ένταση για αυτή την κλασσική συνταγή.

 

Αυτό όμως που εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκόμενους ήταν η συνταγή του Φρέσκου τυριού από στραγγιστό πρόβειο γιαούρτι «Labneh» . Μια τόσο απλή διαδικασία με μοναδικά υλικά -το πρόβειο γιαούρτι «ΓΑΛΠΟ» και το αλάτι «Κυπάρι» - έδωσε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να φτιάξουν με τα χέρια τους ένα υπέροχο τυρί.

Για κυρίως πιάτο το περσικό ρύζι «Golden Sun», με γιαούρτι και σαφράν «Tahdig» βοήθησε όλους στο μάθημα αυτό να καταλάβουν πως η επιλογή να έχεις ένα πιλάφι στο τραπέζι δεν είναι μόνο για συνοδευτικό του κυρίως, αλλά πως μπορεί να είναι ένα κανονικό γεύμα με πλούσια γεύση και άρωμα, όπως ακριβώς αρμόζει η κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Εννοείται πως στο τέλος αυτής της υπέροχης μέρας οι συμμετέχοντες ήθελαν να δοκιμάσουν και ένα γευστικό παραδοσιακό γλυκό. Ο σέφ τους επιβράβευσε με την συνταγή Κανταΐφι κιουνεφέ μια από τις πιο διαδεδομένες πολίτικες συνταγές που ξετρελαίνει τον καθένα, αφού δένει με όμορφο τρόπο το τυρί με το σιρόπι. Το φύλλα από κανταΐφι «KARDIS» έκαναν την διαδικασία απλή και το αποτέλεσμα μοναδικό.

Μπορείτε και εσείς να βρείτε όλες τις συνταγές αλλά και φωτογραφικό υλικό από το μάθημα στην ιστοσελίδα της Lidl Food Academy, https://www.lidlfoodacademy.com.cy.

 

Επισκεφθείτε μας και στο:

www.lidl.com.cy

www.facebook.com/lidlcy

www.twitter.com/Lidl_Cyprus_

https://www.instagram.com/lidl_cyprus/

Snapchat: lidlcyprus

Article Tags: 
LIDL FOOD ACADEMY

Newsfeed