Θαλασσινή αύρα και μεζεδάκια φέρνει στο πιάτο μας το νέο «αλφαγεύση»! - Κεντρική Εικόνα

Θαλασσινή αύρα και μεζεδάκια φέρνει στο πιάτο μας το νέο «αλφαγεύση»!

Τα διατροφικά οφέλη των ψαριών και των θαλασσινών παρουσιάζει το πέμπτο τεύχος του περιοδικού «αλφαγεύση» των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Με αφορμή την περίοδο της Σαρακοστής, αλλά και με οδηγό την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής που συστήνει την κατανάλωση των συγκεκριμένων τροφών σε τακτική βάση, το περιοδικό γαστρονομίας φέρνει τα προϊόντα της θάλασσας στο πιάτο μας.

Τα ψάρια και τα θαλασσινά αποτελούν βασική πηγή πρωτεΐνης και είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο. Με αυτό το δεδομένο, το «αλφαγεύση» μας προτρέπει να ακολουθούμε τον κανόνα της απλότητας και να εστιάζουμε στην ποιότητα των υλικών. Λαχταριστά ορεκτικά, συνδυασμοί με αγνά και υγιεινά υλικά της μεσογειακής και της διεθνούς κουζίνας, συνοδευτικά ποτά και ελαφριά επιδόρπια συνιστούν τις προτάσεις του τεύχους.

Σε σχέση με αυτή τη θεματολογία, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ Γιώργος Θεοδότου αναφέρθηκε στη σημασία των ψαριών και των θαλασσινών, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν στο καθημερινό μας διατροφολόγιο. Επίσης, πρόσθεσε: «Στις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ αγαπάμε τις συνήθειες αυτού του τόπου και στο πέμπτο τεύχος του «αλφαγεύση» σας παρουσιάζουμε τις πιο χαρακτηριστικές θαλασσινές γεύσεις που επικρατούν στη μεσογειακή κουζίνα».

Το τεύχος «Ψάρια και Θαλασσινά» του διαδραστικού περιοδικού «αλφαγεύση» θα το βρείτε στην ιστοσελίδα των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ: www.alphamega.com.cy/alphagefsi