Ο πρώτος Κύπριος σεφ με αστέρι Michelin - Κεντρική Εικόνα

Ο πρώτος Κύπριος σεφ με αστέρι Michelin

Ο γνωστός Κύπριος σεφ γράφεται πλέον στην ιστορία ως ο πρώτος Κύπριος κάτοχος αστεριού Michelin, την ύψιστη γαστρονομική αναγνώριση.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην παρουσία του Γάλλου Πρωθυπουργού, πλήθους κόσμου και αξιωματούχων της χώρας πραγματοποιήθηκα η τελετή απονομής των Αστεριών Michelin, την ύψιστη τιμή στον τομέα της γαστρονομίας παγκοσμίως.

Τα κριτήρια για να αποκτήσει ένα εστιατόριο αστέρι Michelin είναι πάρα πολύ αυστηρά και πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι και πολύ αυστηροί κανονισμοί υψηλού επιπέδου. Για πρώτη φορά λοιπόν στην ιστορία του θεσμού ένας Κύπριος σεφ, ο γνωστός Ανδρέας Μαυρομμάτης βρέθηκε στην ελίτ των κορυφαίων της Γαλλίας. Το εστιατόριο Μαυρομμάτης, που είναι μία οικογενειακή επιχείρηση κατάφερε να αποκτήσει ένα αστέρι Michelin και να μπει στην λίστα του οδηγού με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

Το εστιατόριο Μαυρομμάτης στο Παρίσι είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και σερβίρει ελληνική κουζίνα. Από το εστιατόριο της οικογένειας Μαυρομμάτη έχουν γευματίσει μεγάλες προσωπικότητες αλλά και αρκετοί Γάλλοι πρωθυπουργοί με τελευταίο τον Μακρόν.

Να σημειώσουμε πως η εταιρεία του κ. Μαυρομμάτη διατηρεί 4 εστιατόρια και 10 catering-take away μονάδες σε όλη την Γαλλία.

 

Πηγή: Timeout Cyprus