Οι γαστρονομικές παραδόσεις στις χώρες του Καρναβαλιού  - Κεντρική Εικόνα

Οι γαστρονομικές παραδόσεις στις χώρες του Καρναβαλιού

Το καρναβάλι γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο,  μέχρι την τελευταία μέρα του οι καρναβαλιτστές μασκαρεύονται, τρώνε και χορεύουνε. Είτε το λένε Mardi Gras, είτε Carnival είτε Carnevale καλωσορίζουν την Άνοιξη με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Λουιζιάνα- ΗΠΑ

Στη Λουιζιάνα τρώνε το King cake — ένα γλυκό καλυμμένο με μωβ, πράσινα και χρυσαφί ζαχαρωτά γεμιστό με κρέμα ή φρούτα ενώ μέσα κρύβει ένα περίεργο δωράκι ένα μικρό πλαστικό μωρό όπου αν το βρεις εσύ κερνάς το επόμενο king cake στην παρέα!

Ιταλία

Frittelle ή fritole καλλυμένα με ζάχαρη γλυκάκια χωρίς κρέμα αλλά με σταφίδες ρούμι και μπράντι είναι το φαγητό του Βενετσιάνικου καρναβαλιού.

 

Τρινιντάντ & Τομπάκο

Το μεγαλύτερο καρναβάλι της Καραϊβικής με παρελάσεις ακούγοντας μουσική όπως calypso και soca, ο κόσμος εκεί προτιμά να τρώει σούπα καλαμποκιού, ρεβύθια, dumplings και γενικά αποφεύγουν το κρέας. Ενώ απολαμβάνουν πολύ το σάντουιτς με τηγανιτό ψωμί και μάνγκο chutney μαζί με σάλτσα Scotch bonnet pepper 

Βραζιλία

Στην Μπαία που γίνεται η μεγαλύτερη παρέλαση τρώνε την περίοδο το καρναβαλιού, κροκέτες από μαυροφάσουλα μαζί με γαρίδες ενώ στο Ριο προτιμούν τη feijoada, ένα μαγειρευτό χοιρινό, με λουκάνικα, παιδάκια μαύρα φασόλια το οποίο σερβίρεται με κομμάτια πορτοκάλι και ρύζι. Ενώ η Batida είναι το αγαπημένο κοκτέιλ των ημερών και περιέχει cachaça, λικέρ και φρούτα. 

Πορτογαλία

Στην Μαδέιρα τρώνε τα malasadas που είναι τηγανισμένα donuts με σιρόπι, σάντουιτς με χοιρινό ή κουνέλι μαριναρισμένα σε λευκό κρασί, σκόρδο και αλάτι.