Ακόμα μια τάση!  - Κεντρική Εικόνα

Ακόμα μια τάση!

Ξέχνα το γάλα γαιδούρας, ξέχνα τα φυτικά γάλατα όπως γάλα σόγιας, αμυγδάλου, καρύδας και φουντουκιού και φύγε με τους φίλους σου για Κάιρο να βρεις γάλα καμήλας!

Το γάλα καμήλας, λοιπόν, θεωρείται ότι καταπολεμάει τα πάντα, από τροφικές αλλεργίες και τον διαβήτη μέχρι τον αυτισμό και τον καρκίνο. Επιπλέον, είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και βιταμίνης Β1 και περιέχει πρωτεΐνες και κάλιο. Είναι κοινώς ένα superfood.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι διάσημοι, που πλέον απολαμβάνουν το συγκεκριμένο γάλα, με την Kim Kardashian να είναι από τις πρώτες σταρ που δήλωσε ότι το έχει δοκιμάσει ανεβάζοντας και σχετική φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram.

Στην Καλιφόρνια υπάρχει εταιρεία που διανέμει το συγκεκριμένο γάλα σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος για την Desert Farms που στην γκάμα της έχει από κλασικό μπουκάλι με γάλα -φρέσκο ή παστεριωμένο στην τσουχτερή τιμή των $18 τα 500ml-, μέχρι γάλα καμήλας σε σκόνη και κεφίρ. Φτιάχνουν ακόμη και σαπούνια και κρέμες προσώπου με βάση το πολύτιμο αυτό γάλα.

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει συστήσει στη συγκεκριμένη εταιρεία να είναι πολύ προσεκτική σε σχέση με τους ισχυρισμούς της για τις θεραπευτικές ιδιότητες.