Θέλεις να ανακαλύψεις τα μυστικά της Ιταλίας;  - Κεντρική Εικόνα

Θέλεις να ανακαλύψεις τα μυστικά της Ιταλίας;

Το νέο food trend στην Ιταλία είναι το CESARINE.IT, στο οποίο συμμετέχουν 200 Ιταλοί σεφ και … σου ανοίγουν τα σπίτια τους!

Ουσιαστικά το  Cesarine.it πρωτοπορεί γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθείς την Ιταλία να ανακαλύψεις την γαστρονομία της μέσα από τα μάτια των σεφ που συμμετέχουν, με τους οποίους απολαμβάνεις πραγματικό σπιτικό φαγάκι. Το νέο τρεντ δεν είναι απλά η συμμετοχή των σεφ. Αλλά το γεγονός ότι οι άνθρωπο αυτοί σου δίνουν την ευκαιρία να μπεις στο σπίτι τους, στην κουζίνα τους και να απολαύσεις homemade food tourism! Για παράδειγμα αν πας Μπολόνια ο Mario Antonia θα σου σερβίρει τη γνωστή του σούπα Imperial με tortelli pasta και ένα πιάτο από μοσχαράκι rosa di Parma. Όλοι οι σεφ που συμμετέχουν θα σε διδάξουν συνταγές που δεν υπάρχουν στα βιβλία μαγειρικής αλλά είναι μέρος της παράδοσης της Ιταλίας.  Το Cesarine (που σημαίνει θεία ή γιαγιά σε κάποιες περιοχές της Ιταλίας) είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τους τουρίστες που έχουν μια περιέργεια αλλά και μια νοσταλγική διάθεση, που αγαπούν το μαγείρεμα και ειδικά όταν αυτό εμπεριέχει το πάθος. Στην Ιταλία γεννήθηκε ο τουρισμός για σπιτικό φαγητό. Και είναι μια πολύ καινοτόμα ιδέα που στηρίζεται στην αυθεντικότητα των ντόπιων προιόντων και τοπικών συνταγών. Το δίκτυο αυτό εκτείνεται σε 90 πόλεις της Ιταλίας, ενώ οι σεφ είναι μέλη του οργανισμού Home Food που δημιουργήθηκε το 2004.

Το Home Food organization λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας της Ιταλίας και το συμβούλιο Emilia Romagna. Η ιδέα ανήκει στην ανθρωπολόγο Egeria Di Nallo, με σκοπό την διατήρηση των τοπικών συνταγών και προιόντων που τείνουν να εξαφανιστούν.

Le Cesarine πληροφορίες: ddl studio | (+39) 02 8905.2365