Εσύ ξέρεις το Ramen burger; - Κεντρική Εικόνα

Εσύ ξέρεις το Ramen burger;

Θα με ρωτήσεις τι είναι αυτό και με το δίκιο σου. Είναι μπέργκερ με … εναλλακτικά «ψωμάκια» από … noodles!

Ο σεφ Keizo Shimamoto έχει πάθος για τη μαγειρική και τεράστια αγάπη τόσο για το ράμεν (παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο με νουντλς) όσο και για τα ζουμερά μπέργκερ. Αποφάσισε, λοιπόν, να εκμεταλλευτεί τη διπλή του υπηκοότητα και να κάνει πολλά ταξίδια από Λος Άντζελες σε Τόκιο όπου έμαθε καλά την τέχνη του ράμεν. Μόλις το κατάφερε, σκέφτηκε να ενώσει τις δύο αγαπημένες του γεύσεις σε μία! Έτσι, το πρώτο εναλλακτικό μπέργκερ ανάμεσα σε ράμεν έγινε πραγματικότητα και είχε τρελή απήχηση. Όσοι δοκίμασαν το πρωτοποριακό ramen burger ενθουσιάστηκαν αφού είπαν πώς στη γεύση θυμίζει μακαρόνια με κεφτεδάκια σε μια μοναδική, απολαυστική μπουκιά!

Θέλεις να το κάνεις και εσύ;

Ετοιμάζεις τα νουντλς κανονικά όπως αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα βάζεις σε μπολ όπου έχεις χτυπήσει ένα αβγό. Κατόπιν τα μοιράζεις σε φορμάκια και πιέζεις να πάρουν σχήμα σαν ψωμάκια μπέργκερ. Τα βάζεις στο ψυγείο για να παγώσουν, να σταθούν και να διατηρήσουν το σχήμα τους αργότερα στο τηγάνι. Μετά τα τηγανίζεις και από τις δύο πλευρές. Στο μεταξύ έχετε ετοιμάσει τα μπιφτέκια και τα έχεις ψήσει όπως θέλεις.

Χτίζεις το μπέργκερ σας με όποιο άλλο υλικό θέλεις, π.χ. ξεροψημένο μπέικον, τυρί τσένταρ, ντομάτα, μαρούλι, κέτσαπ, μαγιονέζα κ.λπ.