Ταξιδιάρικο το κολοκάσι Σωτήρας!  - Κεντρική Εικόνα

Ταξιδιάρικο το κολοκάσι Σωτήρας!

Σε μια διήμερη γαστρονομική έκθεση συμμετείχε πρόσφατα ο Δήμος Σωτήρας προωθώντας το πρόσφατα κατοχυρωμένο με Πιστοποιητικό Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Κολοκάσι Σωτήρας.

 

Αυτά διαβάζω στο site Sotiranews μάλιστα, η έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Χάγη στο “Hotelschool The Hague” στην Ολλανδία, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε καλύτερες σχολές εστίασης και τουρισμού στον κόσμο με το 45% των φοιτητών να κατάγονται από ξένες χώρες. Η διοργάνωση της έκθεσης αποτελούσε μια πρωτοβουλία του Δήμου Σωτήρας, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ολλανδία, την IHE-Innovative Hospitality Education και την ΚΕΟ με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Σημαντική ήταν η συμβολή του Γιώργου Ζαχαριάδη, τριτοετούς φοιτητή του “Hotelschool The Hague” ο οποίος ανέλαβε την όλη διοργάνωση της εκδήλωσης στη σχολή.
Στην έκθεση, τον Δήμο Σωτήρας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας και ο πολυβραβευμένος Executive Chef Αντώνης Αττούνης, ως πρεσβευτής του Δήμου Σωτήρας για την προώθηση και προβολή του Κολοκασιού Σωτήρας στο εξωτερικό.

Παράλληλα, διοργανώθηκε ένα workshop στο οποίο φοιτητές και καθηγητές μπορούσαν να γνωρίσουν καλύτερα το Κολοκάσι Σωτήρας καθώς και άλλα κυπριακά προϊόντα, όπως το χαλλούμι, το χαρουπόμελο και την Κουμανταρία.

Στο πλαίσια των εκδηλώσεων, φιλοξενήθηκε επίσημο δείπνο στα δύο εστιατόρια της σχολής, Le Debut και Zinq, εκεί όπου ο Executive Chef Αντώνης Αττούνης δημιούργησε ένα δείπνο χρησιμοποιώντας συνταγές οι οποίες παρουσιάστηκαν κατά τη 2η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το μενού αποτελείτο από ορεκτικό με χαλούμι και timbale ντομάτας, σουβλάκι χταπόδι με ραβιόλι με γέμιση κολοκασιού και γαρίδες σε πουρέ από κοκκινογούλια, κυρίως πιάτο με μοσχαρίσιο κρέας σε κολοκάσι καπαμά και επιδόρπιο από γλυκιά κρέμα κολοκασιού με φύλο κρούστας ραντισμένο με χαρουπόμελο.
 

Newsfeed