Το μπουγατσάν πήγε στην Αθήνα - Κεντρική Εικόνα

Το μπουγατσάν πήγε στην Αθήνα

Το απόλυτο επιδόρπιο, σνακ, πειρασμός το μπουγατσάν από τη Θεσσαλονίκη, πλέον μπορείς να το βρεις και στο ταξίδι σου που θα κάνεις στην Αθήνα.

Το εστιατόριο στην Π. Μελά, πίσω από την Αγία Σοφία, άνοιξε την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2012. Ήταν η εποχή που οι foodies και οι hipsters κυριαρχούσαν στο εξωτερικό, που τα βαζάκια μαρμελάδας είχαν αντικαταστήσει τα ποτήρια, τα αγόρια φορούσαν καρό πουκάμισα και τα κορίτσια γυαλιά με χοντρό σκελετό. Το Estrella έκανε την επανάσταση με μια στοιχειώδη κουζίνα, ένα βασικό εξοπλισμό, απλά τραπέζια και σκεύη σερβιρίσματος, κανένα διακοσμητικό στοιχείο. Για τους καταναλωτές της εστίασης, αυτό το τόσο γυμνό περιβάλλον μπορεί να ήταν πρόβλημα. Γαστρονομικά, όμως, έδωσε την απόλυτη ελευθερία. Ονομάσανε το φαγητό που σερβίρανε "world street food". Σερβίρανε πίτσα με ζύμη από κουλούρι Θεσσαλονίκης και ψητή πανσέτα με τυροσαλάτα, προφιτερόλ από τσουρέκι και κρέμα ταχίνι, γύρο από κοτόπουλο με σπασμένα τυρογαριδάκια και χοιρινό με ποπ κορν. Επίσης, έφεραν την έννοια του breakfast & brunch στην πόλη.

Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 ο σεφ Δημήτρης Κοπαράνης, σκέφτηκε το μπουγατσάν δηλαδή πήρε τέσσερα κρουασάν και ένα κιλό μπουγατσόκρεμα. Ένα concept που ακροβατούσε μισό Παρίσι-μισό Θεσσαλονίκη και το ανέβασε στο Instagram. Ο κόσμος άρχισε να το ζητάει. Φτάσανε να πουλάνε 100 κομμάτια την ημέρα από ένα προϊόν που μέχρι χθες δεν υπήρχε. Έγινε θέμα σε όλα τα μεγάλα μέσα του εσωτερικού, κυριακάτικο πρωτοσέλιδο, έφθασε στην Αυστραλία και στον "Guardian" τον Δεκέμβρη του 2014. Τον Σεπτέμβρη του 2015 ήταν στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς στους "NY Times". To "Saveur", ένα από τα κορυφαία γαστρονομικά περιοδικά, πριν από μερικές εβδομάδες ετοίμασε μαζί τους μια σειρά από video με συνταγές.

Τώρα το Estrella Athens επί της οδού Ρόμβης 24Α είναι η εξέλιξη του Estrella Thessaloniki και η ζωή συνεχίζεται φτάνει να έχεις φαντασία και μπουγατσάν!

 

Πηγή: www.lifo.gr