Εσύ πόσα ξέρεις για την Κουμανταρία; - Κεντρική Εικόνα

Εσύ πόσα ξέρεις για την Κουμανταρία;

Αν ανήκεις στην κατηγορία «δεν ξέρω -δεν απαντώ» τότε καλά θα κάνεις να μάθεις περισσότερα για αυτήν, γιατί ταυτόχρονα μαθαίνεις και την μεσαιωνική κληρονομιά της Κύπρου.

Για αυτό το λόγο η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας διοργανώνει στις 7-9 Οκτωβρίου, το πρώτο φεστιβάλ "Μεσαιωνική Λευκωσία". 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου: Η Δρ Ρίτα Σεβέρη μας ξεναγεί στην μεσαιωνική Λευκωσία για να ανακαλύψουμε όλα τα κρυμμένα μυστικά της πόλης, πριν καταλήξουμε στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, όπου η έφορος του Μουσείο, Δρ Έλενα Πογιατζή-Ρίχτερ θα μας ταξιδέψει στη μεσαιωνική Λευκωσία μέσα από τα εκθέματα του μουσείου. Οι ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν με κουμανταρία στην αυλή του μουσείου.

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου,: Στην αίθουσα Καστελιώτισσα, ο διακεκριμένος καθηγητής μεσαιωνικής ιστορίας Peter Edbury θα μας μιλήσει για τη Λευκωσία, τη γοτθική πρωτεύουσα της Κύπρου, ενώ άλλοι αξιόλογοι ακαδημαϊκοί θα μας δώσουν τις δικές τους απόψεις για τη μεσαιωνική Λευκωσία. Το βράδυ του Σαββάτου μας προσκαλούν σε ένα πλούσιο δείπνο εμπνευσμένο από τη μεσαιωνική κουζίνα, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Κουμανταρία, στο roof garden του Κέντρου Εικαστικών τεχνών και Έρευνας (CVAR) με θέα τη μεσαιωνική Λευκωσία.

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου: Εκδρομή στο Φικάρδου το οποίο διατηρεί τα παραδοσιακά μεσαιωνικά του χαρακτηριστικά. Συστήνονται κρατήσεις για όλες τις εκδηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες : 22889704,  www.visitnicosia.com.cy